Hennedub debuterer som soloartist – hør ‘Holder fast’ feat. Gilli og Lukas Graham

Hennedub debuterer som soloartist – hør ‘Holder fast’ feat. Gilli og Lukas Graham
Hennedub. (Foto: Samy Khabthani)

Hennedub er en af de seneste års mest succesfulde danske musikere. Den danske producer står bag en lang række hitsingler som ’Rica’, ’Mamacita’, ’Habibi Aiwa’, ’Følelsen’ og ’Comme Ci Comme Ca’, men nu er han klar til at indtage spotlyset som soloartist.

‘Holder fast’ er Hennedubs første single som solokunstner, og med på sangen har produceren to af sine gode gamle venner og samarbejdspartnere, Gilli og Lukas Graham. Det siger alligevel lidt om Hennedubs status, at han får hele to af landets allerstørste stjerner med på sin debutsingle; en slidstærk og vanedannende popsang med en snert af Hennedubs karakteristiske afrobeat-lyd, et melankolsk piano og et stærkt omkvæd fra Graham.

»Jeg har længe tænkt at sætte netop de to sammen. De er to af landets største stjerner inden for hver deres genre, og det har jeg så også søgt at favne i produktionen«, siger Hennedub i en pressemeddelelse.

Hennedubs soloforetagende bliver udgivet via Def Jam Danmark, altså den nye danske datterafdeling af det legendariske amerikanske hiphop-pladeselskab Def Jam Recordings.

Der kommer flere singler i løbet af i år med endnu hemmeligholdte samarbejdspartnere, og det hele munder ud i en ep senere i 2018.

»Det er lidt noget andet selv at skulle stå som afsender på et projekt. Jeg står ikke gemt omme i nogle noter, jeg går forrest, og derfor hviler der også et større ansvar på mine skuldre. Det ansvar giver sig blandt andet udslag i, at jeg på ep’en involverer mig i samtlige aspekter af sangene. Jeg deltager mere i sangskrivningsprocessen og finder også på mange af melodierne, der bliver sunget«, siger Hennedub.

Læs interview: Hennedub jagter drømmen i Los Angeles: »Det kræver hårdt arbejde at kravle op ad stigen atter en gang«

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af