Kære Travis Scott: Fem ønsker til rapperens koncert på Orange Scene

Roskilde Festival har aldrig før ladet en autotunet og moshpit-elskende rapper som Travis Scott spille på Orange Scene. Det kan ende katastrofalt. Det kan også blive en fascinerende koncert ulig noget andet, vi har set før på disse breddegrader. Meget afhænger af, hvorvidt han mestrer de her fem prøvelser.
Kære Travis Scott: Fem ønsker til rapperens koncert på Orange Scene
Travis Scott. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

1. Lad være med at fyre dit krudt af på én gang

Travis Scott er kendt for at give energiske koncerter. Eller nej, det er underdrevet. Jeg prøver igen. Travis Scott er kendt for at give koncerter ovenpå en gigantisk fugl med laserøjne, hvorfra han stagediver ned i hovedet på folk, mens ildkugler eksploderer bag ham.

Yes, det lød mere rigtigt.

Pointen er, at det i dén grad går ned til Travis Scott-koncerter. Den slags energi bliver spændende at se på Orange Scene. Problemet er bare, at koncerterne på Orange Scene tit er lige så lange som en fodboldkamp. Nogle gange inklusive forlænget spilletid. Så længe er det altså de færreste, der kan stagedive og moshpitte.

Så forhåbentlig har Travis Scott taget forholdsregler for, at han altså ikke kan brænde al energien af på en halv time.

2. Husk at publikum ikke kun består af de forreste tre rækker i pitten

Den her unge, punkede hiphop er skabt til små, intense, tætpakkede venues. Helst spillesteder, hvor man er så tæt på scenen, at man kan røre artisten. Og mærke svedperlerne regne ned over sig, når han stagediver henover hovedet på dig. Det er den slags steder, hvor dynamikken mellem artist og publikum for alvor kan gå op i en højere enhed.

Orange Scene er ikke sådan en scene. Og derfor er Travis Scott nødt til at huske, at publikum ikke kun er de perma-moshende fans lige foran ham, men også dem, der står lidt længere væk og kun mosher en gang imellem. Og faktisk også dem allerlængst væk, der måske slet ikke vil moshe.

For et af kravene til Orange Scene er jo netop at nå ud til det helt store publikum – det skal gerne være nogle oplevelser, der samler publikum. Koncerter der vækker The Orange Feeling. Og det sker ikke, hvis man kun spiller for de forreste rækker.

3. Lad Orange Scene blive til Astroworld

Travis Scott er en troldmand. Både i sin musik, hvor rungende, autotunede og forvrængede lyde får trap og andre genrer til at blive til noget helt nyt. Men faktisk også visuelt.

Hans musikvideoer er blandt hiphoppens mest ambitiøse (se bare ’Stop Trying to Be God’), og hele hans ’Astroworld’-album er tænkt som et visuelt sted. En gotisk, trappet forlystelsespark.

Derfor virker det oplagt at skabe det helt store sceneshow på Orange med inspiration fra Astroworld. Det kunne også hjælpe med at give publikum noget ekstra, nu hvor Travis Scotts vokal jo er meget produceret og derfor nok næppe kommer til at kunne meget live.

På sin forrige turné fløj Scott rundt på en gigantisk, ondt udseende ørn. Nu er det på tide til at tage showet til næste niveau. Derfor er vores råd: Giv os et spektakel, og vi tilgiver al playback. Giv os – Astroworld!

Travis Scott til Coachella, 2017. (Foto: Christopher Polk/Getty Images for Coachella)

4. Gør plads til gæsteoptrædener

Okay, den her bliver svær, det ved vi godt. Det er trods alt sjældent, rappere tager gæster med hele vejen til Danmark. Det ligger vi ligesom lidt for langt væk til. Der er aldrig nogen i nabolaget.

Men Travis Scott er alligevel nødt til at finde på noget. For hans musik er i høj grad drevet af gæster – og ’Astroworld’ mere end noget album før. Hits som ’Yosemite’, ’No Bystanders’ og ’Sicko World’ har alle to gæsterappere med.

Hvordan skal det lige fungere live? Kan han få nogle af de mindre gæster med? Eller kan han på en eller anden måde forarbejde gæstefraværet? Koncerten kunne meget vel afhænge af det. En løsning kan være, at Roskilde booker nogle af gæsterne fra ‘Astroworld’ til deres egne shows, og så også får dem til at gæste Scott på Orange – men det er nok lettere sagt end gjort.

5. Frygt ikke stilheden

Hvis der findes én kunstner, der er ligeså synonym med moshpits som Travis Scott, så er det Stormzy. Sidste år forvandlede han hele Arena-scenen til én stor sydende gryde af sammenstødende kroppe.

Men da han spillede i et udsolgt Store Vega, gjorde han det umulige. Han stoppede moshpit-dannelsen. For Stormzy var kommet for at spille et helstøbt show. Der skulle nok komme et tidspunkt, hvor alle kunne moshe. Men først ville han spille nogle af de stille sange fra sit nye album, ’Gang Signs & Prayer’, der var inspireret af både r’n’b og gospel.

Det kunne være, Travis Scott skulle følge det eksempel og ikke være bange for at bede publikum om at køle af og føle stemningen, når han spiller ting som ’Stop Trying To Be God’. På den måde har alle energi og overskud til at gå grassat til sidst.

Læs også: Roskilde Festival afslører de 12 første navne til 2019 – Travis Scott på Orange

Læs også: Er Travis Scott klar til Orange – og er Orange klar til ham?

Læs også: Roskilde Festival: Her er vores fem favoritter blandt dagens annonceringer

Læs også: Travis Scotts fem største moshpit-bangers – og tre sange der viser, at han er meget mere end det

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af