Premiere: Tobias Rahim synger om »at føle sig fremmedgjort i sit eget land« på den samfundskritiske ‘Jesus’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tobias Rahims solokarriere har på det seneste været præget af varmblodet, kæk popmusik, og i det lys kommer den nye single ’Jesus’ som en kæmpe overraskelse.

Der er nemlig tale om et samfundskritisk countrynummer, hvor Rahim i et anderledes melankolsk toneleje synger om at være forelsket i en kvinde, hvis familie ikke vil acceptere ham.

»Maries far / han fucker min vibe op / sir’ min type er spedalsk / hvis mine hænder rør dig / så vil dine dage være talt / siger det vi deler, det er grimt«, lyder de første linjer fra dansk-kurdiske Tobias Rahim, som med ’Jesus’ kombinerer en kærlighedssang med en generel opsang til dagens Danmark.

»Sangen handler om at føle sig fremmedgjort i sit eget land«, fortæller Rahim i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Den handler om smerten ved at være forelsket i en pige, hvis far ser dig som noget ondt – noget han skal beskytte sin datter imod. Jeg har valgt at kalde ham for ’Maries far’, og i den her sang tager jeg ham i hånden. For jeg ved, at han i bund og grund er en god mand, der kun vil sin datter det bedste. Men jeg vil have ham til at forstå, at jeg, som brun mand i Danmark, ikke er hans fjende. Men hans ven. For vi elsker begge to hans datter. For mig symboliserer Marie Danmark. Jeg elsker Danmark. Og jeg vil have lov til at elske Danmark, selv om min far er født i Mellemøsten«.

Musikvideoen til ’Jesus’ er en westernhistorie med cowboys med forskellig etnisk baggrund, hvor Rahim, der har skrevet videoen, har sat fokus på også at fremstille smerte og ensomhed: »Jeg ville vise bløde, sårbare mænd. For jeg syntes alt for sjældent, at denne side af os andengenerationsindvandrere bliver udstillet«, fortæller han.

Hvilke tanker ligger der bag at udgive dette nummer netop nu?
»Jeg skrev nummeret i vinters. Og sangen var sat til udgivelse, før hele racedebatten for alvor brød ud herhjemme. Så der ligger i virkeligheden ikke så mange tanker i den timing. Det, ‘Jesus’ handler om, har været relevant, siden jeg var barn, og vil nok stadig være det den dag, jeg dør. Men jeg er glad for at se samfundet vågne mere og mere. Jeg håber også en dag, vi kan samles over 15.000 mennesker for at vise vores sympati med palæstinenserne, kurderne, eller etniciteter, der bliver undertrykte herhjemme. Det vil klæde os«, udtaler Rahim til Soundvenue.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af