FKA Twigs fortæller om stripklub-fortid og starter kampagne for sexarbejdere

FKA Twigs fortæller om stripklub-fortid og starter kampagne for sexarbejdere
FKA Twigs. (Foto: Matt Cowan/Getty Images)

Poledancing har været en del af FKA Twigs’ æstetik de seneste år. Især den uforglemmelige video til ‘Cellophane’ forvandlede stripperæstetikken til noget næsten metafysisk. Men inspirationen til Twigs’ dansemoves kommer faktisk fra nogle meget konkrete oplevelser, afslører den britiske kunstner nu.

I et Instagram-opslag fortæller hun nemlig nu om, at hun har arbejdet som værtinde på en stripklub, og at det »formede den stærke og formidable kvinde«, hun er i dag.

»Jeg var 19 år, da jeg lærte mit første pole move«, skriver Twigs blandt andet. »Jeg lærte et back hook spin fra en stripper, da jeg arbejdede som værtinde på en gentleman’s club. For dem, der ikke ved, hvad det er, så er en hostess, når en person betaler en anden for deres tid, alt fra en samtale over aftensmad til sexarbejde«.

Årsagen til, at FKA Twigs fortæller om sin fortid, er, at hun samtidig lancerer en støttekampagne for sexarbejdere. »De sexarbejdere, jeg kender og har mødt, har disciplin, er dygtige, har talent og har arbejdsmoral – de fortjener ikke kun bedre på den lange bange, de har også mistet deres indkomst på grund af lockdown«, skriver hun således.

View this post on Instagram

i was 19 when i learnt my first pole move, i learnt a back hook spin from a stripper when i was working as a hostess in a gentleman’s club. for those of you who don’t know, hostessing is when one person pays another person for their time, anything from a conversation over dinner to sex work, and the club gets a cut of the fee. my lived experience as a very young woman in these environments has not only informed the strong and formidable woman that i am today, but also a lot of my work as a music and visual artist – sometimes even subconsciously. i feel like now is the time for me to step forward, pay respect, and shine a light on the challenges facing sex workers, especially during these uncertain times. sex workers I know and have met have discipline, craft, talent and work ethic – not only do they deserve better long-term, but their income has been wiped out by the lockdown and many are invisible to the financial aid available to others. there’s a bigger journey in challenging public attitudes, tackling stigma, and fighting for rights and protections – but today I’m inviting you to join me in helping with cash donations to SWARM, Lysistrata and ELSC. these organisations are providing direct financial support to strippers and sex workers, we’ve kicked off the the fund with £10,000 and you can donate at https://www.gofundme.com/f/sexworkermutualaidfunds this week, SWARM @swarmhive Lysistrata @lysistratamccf and ELSC @ethicalstripper will also be taking over my social media channels.

A post shared by FKA twigs (@fkatwigs) on

FKA Twigs har samtidig også været aktiv på udgivelsesfronten. Hendes samarbejde med babystemmerapperen 645AR ‘Sum Bout You’ er netop udkommet, og man kan vist rolig sige, at dén sang er ulig noget andet musik lige nu. Der skulle også være en flot video til sangen – dén kan vi dog ikke se, da Youtube blokerer danskere fra at se den.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af