Stor engelsk festival sår tvivl om muligheden for at vende tilbage i 2021: »250.000 mennesker er for meget«

Stor engelsk festival sår tvivl om muligheden for at vende tilbage i 2021: »250.000 mennesker er for meget«
Publikum til Glastonbury, 2019. (Foto: Ian Gavan/Getty Images)

Det har været nogle underligt stille måneder, hvor vi har har måttet undvære de mange festivaler, der ellers fylder sommeren med musik. Men i det mindste har der været næste år at glæde sig til. Med mindre coronaen altså nægter at forsvinde, og 2021 også bliver aflyst på grund af pandemien.

Sidstnævnte scenarie virker desværre som en reel fare. I hvert fald hvis man skal tro Michael Eavis, der er grundlæggeren af den legendariske Glastonbury-festival i England. Det britiske musikmedie NME rapporterer således, at han har udtalt følgende til en tv-station:

»500 mennesker er okay, ikke? Men mit job med 250.000 mennesker er alt for meget, tror jeg. Jeg håber stadig, at vi kan finde sted næste år, og jeg kommer til at gøre alt mellem himmel og jord for at få det til at ske. Men det betyder ikke, at det nødvendigvis kan lade sig gøre. Det er ønsketænkning«.

Den noget nedslående udmelding er selvsagt heller ikke gode nyheder for dem, der glæder sig til næste års danske festivaler – for eksempel Roskilde Festival, der på dansk jord er det tætteste, vi kommer på den gigantiske Glastonbury Festival. Roskilde Festival har dog allerede offentliggjort de første navne til næste års plakat – og festivalen har også allerede meldt udsolgt.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af