Shooter Gang havde halvdelen af Aarhus’ hiphopscene med til festlig debutkoncert i København

Shooter Gang havde halvdelen af Aarhus’ hiphopscene med til festlig debutkoncert i København
Shooter Gang i Pumpehuset. (Foto: Nikolaj Bransholm/Soundvenue)

Shooter Gang er gode til selviscenesættelse. De har fra start af forstået at brande sig som Danmarks farligste nye rappere gennem ekstremt lækkert producerede videoer, hvor der flashes både våben og stoffer, mens Aarhus-trioen rapper iført deres karakteristiske masker.

Den selvfremstilling spillede trioen videre på til deres første københavnske koncert i Pumpehuset.

Den startede nemlig med, at der blev spillet lydklip, hvor nyhedsoplæsere taler om de farlige unge mennesker fra forstæderne. Derefter bragede livetrommesættet løs som et pistolskud, og så stormede de maskerede rapper ind på scenen en ad gangen til ‘Mask på’.

Det var et modigt – og effektivt – træk at starte med en af deres største sange, og de tre rappere var både energiske og dygtige. Tan, Deniro og Belly har en virkelig stærk indbyrdes kemi. De rappede hinandens linjer og så ud til at vide, hvor hinanden ville hen. Timingen passede.

Tan virkede især opildnet, hvilket kompenserede for at han nogle gange mistede pusten en smule og havde en tendens til at råbe i stedet for at artikulere. Bellys akrobatiske rim skar igennem, og Deniro var et slags roligt anker for gruppen.

Og så blev det hurtigt tydeligt, at Shooter Gang selvfølgelig ikke var kommet for at skræmme Pumpehuset. Men for at feste.

Spillestedets pænt fyldte mindre scene var godt med fra start. Shooter Gang var fulde af energi og virkede oprigtig glade for at være der, når de filmede sig selv fra scenen med deres telefoner. Selv om det selvfølgelig er svært at afkode følelser på folk, der har maske på.

Shooter Gang i Pumpehuset. (Foto: Nikolaj Bransholm/Soundvenue)

Den aarhusianske gruppe lovede at skabe et »shutdown show« til ‘Wow’, og de holdt, hvad de lovede. Derefter var der dømt rowdy fest på den Tupac-agtige ‘Henny & Weed’, hvor især Belly brillerede.

Efter den energiske start var det til gengæld som om de maskerede rappere mistede pusten lidt efter lidt.

Bogstavelig talt faktisk: Som koncerten skred frem var det som om, de unge artister lidt glemte at have deres vokal med. Livevokalen forsvandt fra lydbilledet.

Tan kæmpede lidt med at skære igennem og måtte på et tidspunkt starte et vers forfra. Deniro blev ved med at forsøge at opildne publikum, men det var som om hans stemme ikke helt blev hørt. Mod slutningen af showet var det som om, batteriet var tomt, og ikke engang hittet ‘Sinaloa Stil’ satte helt så meget gang i salen, som man havde forventet.

Der var også andre omstændigheder, der spændte lidt ben for Shooter Gang. En var livetrommerne til koncerten, der ikke altid kunne give de tunge beats den pondus, de fortjente. Noget andet var koncertstedet: Pumpehusets mindre sal har en lang række søjler, der går midt igennem publikum.

Det gjorde, at salen på en måde blev todelt. På den ene side af søjlerne stod et tætpakket publikum, mens den anden side var mere halvtom. Det gav en lidt akavet dynamik.

Men generelt var der heldigvis masser af god vilje i publikum, og man kunne ikke klandre Shooter Gang for ikke at give alt. Inklusive en række gæsterappere fra Aarhus’ unge hiphopscene.

Speedy, Baloosh og Dibset kom således forbi for at spille deres samarbejder med Shooter Gang plus en solosang hver. Det gav koncerten noget variation og et skud energi, selv om gæsterne ikke helt kunne holde niveauet fra Shooter Gang.

Speedy og Baloosh kørte den for eksempel rent på playback. Dibset lignede til gengæld nærmest et fjerde medlem af Shooter Gang med sin karakteristiske maske.

De gæsteoptrædener viste samtidig, hvor meget den unge gruppe havde gjort ud af koncerten. Shooter Gang ville gøre aftenen til noget specielt ved at have både band og overraskelser med. Det fungerede måske ikke altid til fulde, men det viste ambition. Det fortjener de ros for.


Kort sagt:
Shooter Gang startede deres første københavnske koncert med masser af energi. Men koncerten mistede pusten mod slutningen, på trods af at trioen havde en masse gæster fra Aarhus’ unge hiphopscene med.

Shooter Gang. Koncert. Pumpehuset.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af