Det kan tage år at opnå pludselig succes: Tre ting vi lærte om Kind Mod Kind til Soundvenue Live

Vi lærte Kind Mod Kind lidt bedre at kende, da de fejrede udgivelsen af deres nye ep i Garagen under Bispeengbuen.
Det kan tage år at opnå pludselig succes: Tre ting vi lærte om Kind Mod Kind til Soundvenue Live
Kind Mod Kind til Soundvenue Live. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)

Vi startede med de helt store spørgsmål, da Kind Mod Kind skulle interviewes til Soundvenue Live.

Da bandet havde sat sig til rette på scenen – hvor de senere spillede sangene fra deres debut-ep live – fik de nemlig lov til offentligt at udpege, hvem der har hvilken rolle i bandet.

Via pegelegen fandt vi ud af, at Mads Skogstad Boldt Rasmussen er bandets bedste danser, at producer Andreas Grønne har de mest mærkværdige snacks med i studiet, og at Gustav Lahrmann er den ivrigste klubgæst.

Efter rollefordelingen var Kind Mod Kind så klar til at fortælle mere dybdegående om deres baggrund og om, hvordan debut-ep’en er blevet til.

Her er tre ting, vi lærte om Kind Mod Kind under vores interview til Soundvenue Live.

1. De finder inspiration på klubben

Denne kommer næppe som den store overraskelse, hvis man har hørt Kind Mod Kinds debut-ep – eller bare deres to første singler, ’Du gør mig blind’ og ’Jeg går amok’.

»Vi har fået meget musikalsk ud af at gå på klub sammen«, fortalte vokalist Julius Amdisen, mens Gustav Lahrmann udpegede Kødbyen som den hyppigste nattedestination.

På den nye ep kommer kærligheden til klubben frem på en række forskellige måder. Udgivelsens sidste nummer ’Din verdens optur’ slutter for eksempel med et veritabelt techno-stormvejr.

Men der er også andre afarter af dansemusik at finde på ep’en. Producer og trommeslager Andreas Grønne fortalte, at han for eksempel har et ømt punkt for de trance-agtige synths på ’Der hvor du møder mig’, der næsten lyder som noget fra en eurodance-sang.

Grønne blev i øvrigt også udpeget som bandmedlemmet med den bredeste musiksmag, hvilket kommer til udtryk via stor aktivitet i Kind Mod Kinds gruppechat, hvor der dagligt deles nye musikanbefalinger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Det tager mange år at få pludselig succes

Overskriften til dette punkt lyder lidt som selvhjælp, men hey; nogle gange har man bare brug for et godt motivational quote. Og Kind Mod Kind er et perfekt eksempel på, at tingene ikke altid kommer lynhurtigt.

Til Soundvenue Live fortalte bandet, at de har lavet musik i over syv år, og at det tog lang tid at lande på deres nuværende lyd. Ifølge Julius Amdisen var det især et gennembrud at begynde at synge på dansk i stedet for engelsk.

Derudover påpegede flere bandmedlemmer, at Kind Mod Kind først og fremmest er et venskab. Hvilket giver mening: Man har nok kun tålmodighed til at vente syv år på succes, hvis man også hygger sig lidt som venner imens.

Kind Mod Kind til Soundvenue Live. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)

3. Bandnavnet er ikke kun cute

Der var en del snak om navne til Soundvenue Live.

Kind Mod Kinds debut-ep har for eksempel den længste titel, vi mindes at have set. »Vi kalder den bare ep’en«, var Andreas Grønnes svar på, hvordan de selv omtaler udgivelsen. Men bandet beviste også, at de faktisk godt kan udtale ep-titlen, der ifølge dem selv inkluderer ordet ’kind’ 36 gange.

Der var også et spørgsmål fra publikum, der handlede om, hvorvidt det var bevidst, at debutsinglen ’Du gør mig blind’ har en titel, der rimer på bandets navn. Hvortil svaret var nej: »Det går først op for mig nu«, lød det lettere forbløffet fra Gustav Lahrmann.

Til slut talte Kind Mod Kind også lidt om deres bandnavn. Det skal nemlig ikke kun forstås som et nuttet, sødt navn, men også som noget voldsomt, hvor ansigter ligesom tørner sammen, lød det fra Julius Amdisen.

Hvilket så igen afspejler sangene, der både har noget sukkersødt i form af Amdisens unikke falset, men også noget voldsomt i form af de elektroniske produktioner.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af