Ed Sheeran langer ud efter kunstig intelligens: »Har I ikke set filmene, hvor de dræber os alle?«

Ed Sheeran langer ud efter kunstig intelligens: »Har I ikke set filmene, hvor de dræber os alle?«
Ed Sheeran. (Foto: Dan Martensen)

I det seneste års tid har kunstig intelligens og dens fremtog været på alles læber. I musikbranchen har det vakt blandede følelser hos både artister og branchefolk, efter man især har fået øjnene op for, hvordan AI kan bruges til at genskabe kunstneres stemmer.

Forleden var det Ed Sheerans tur til at give sit besyv med, da han inden en koncert i New York gæstede radioshowet Audacy Live.

»Hvad jeg ikke forstår ved AI er, at vi i de seneste 60 år i Hollywood-film er blevet fortalt: ‘Lad være med at gøre det.’ Og nu gør alle det. Har I ikke set filmene, hvor de dræber os alle?« udtalte han blandt andet i forbindelse med et spørgsmål om nogle af de kunstige sange, folk har genereret på tjenester som TikTok.

Den britiske singer-songwriter udtrykte desuden manglende forståelse over for hele AI-konceptet:

»Jeg ved bare ikke, hvorfor man har brug for det? Hvis du tager arbejde fra et menneske, så synes jeg, det er en dårlig ting. Hele pointen med samfundet er, at vi alle har arbejde. Hvis alt bliver gjort af robotter, så bliver vi alle arbejdsløse,« lød det

Sheeran har tidligere på året været aktuel med et nyt album og har desuden skabt overskrifter via en plagiatretssag, som han vandt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af