Shop med omtanke

Karl-Oskar Olsen fra Wood Wood peger på tre ting fra hjemmet, der gør ham glad

Wood Wood har lige åbnet den nye livsstilsbutik W.W. Life Store på Værnedamsvej, hvor keramik, tæpper og outdoor-ting mikses med tøj. Her viser den ene af brandets to bagmænd ting, han sætter ekstra pris på i hverdagen.
Karl-Oskar Olsen fra Wood Wood peger på tre ting fra hjemmet, der gør ham glad
Karl-Oskar Olsen (i 2017). (Foto: Simon Birk)

Der er sket meget, siden Wood Wood åbnede sin første butik i Krystalgade i 2002, og med butikker i London og Berlin og modeshows i Milano er brandet i dag en international forretning. Det afholder dog ikke Karl-Oskar Olsen og Brian SS Jensen fra at dyrke det lokale.

Med deres nye butik W.W. Life Store har de skabt et lille livsstilsunivers, som de har forsøgt at skræddersy til den unikke københavnske gade.

»Life Store er skabt til Værnedamsvej, fordi vi fandt det her lokale og blev enige om, at størrelsen gjorde, at vi nok ikke skulle lave en traditionel Wood Wood-butik, fordi der ikke var plads til alt det tøj. Det ville også at være at presse et koncept ned over et lokale, som ikke passede ind i gaden. Så vi tænkte, at vi skulle lave et koncept, der var mere målrettet lokationen, ligesom vi tidligere har lavet en souvenirbutik til lufthavnen«, fortæller Karl-Oskar, der heller ikke lægger skjul på, at butikken afspejler, at han og Brian er blevet ældre.

Et billede af W.W. Life Store.

»Man kan sige, at det obskure japanske legetøj måske er blevet skiftet ud med lidt forfinet japansk keramik og craftmanship i kraft af indigotæpper, ting til haven og ting lavet til outdoor-livet. Det er mere en produktbutik, der passer til Værnedamsvej, for det sådan en feinschmecker-gade, hvor der ligger gode cafeer og delikatessebutikker. Viben var at prøve at ramme den type bedre, end hvis vi bare stod og solgte Nike-sko og The North Face-jakker«.

Fokus på håndværket går også igen i de ting, som Karl-Oskar sætter ekstra pris på i sit hjem lige nu.

Unikt træbord

»Jeg har fået det lavet af en god ven. Det er en slags arbejdsbord, som vi har stående i et rum, hvor der er plads til at skulle fordybe sig arbejdsmæssigt, men også til at kunne sidde hele familien samlet og lave noget sammen. Det er et kreativt rum, vi har lavet.

Jeg sendte en skitse og et referencebillede til Christian Lacoppidan, som har det her firma, Fokstrot, der laver scenografier og møbler. Han kiggede på det og sendte nogle tegninger tilbage. Så vi landede på dette bord.

Det er lavet ud af Douglas-grantræ. Det består bare af en plade og de to ben, og det er kilet sammen, så der er ikke brugt andre materialer end træet. Det er et unikabord, men kan sikkert laves på bestilling.

Inspirationen kom fra en af de tre inspirationskilder, jeg bliver ved med at vende tilbage til, når jeg tvivler på mig selv, Donald Judd, som er en amerikansk kunstner, der lavede nogle fine minimalistiske objekter i 70’erne og 80’erne.

Jeg har længe drømt om at have et bord, der havde den størrelse og den volumen, så vi havde det her kreative fællesbord for hele familien. Nu er vi flyttet og har fået lidt mere plads, så nu kunne det lade sig gøre.

Det bliver nok lidt svært, når der kommer de første tuschpletter på, men omvendt er det et bord, som jeg tror ældes med ynde. Så jo flere bank, det får, jo federe bliver det bare. Det kommer til at udleve mig, og det kommer til at udleve mine børn, for det er så stort og solidt.

Jeg kan godt lide, at man sidder ved noget, der kommer til at holde i rigtig lang tid, og at det kommer til at ændre karakter med tiden. Det kommer til at få nogle slag og sikkert også nogle nye ejere.

Det er også fedt, at det er lavet med hænderne af nogen, man kender, og at jeg har været med til at lave det. Det er meget rart at tænke på«.

Se flere af Fokstrots møbler og kreationer på deres website.

Samling af skulpturer

»Mig og min kæreste Annika har en fin samling af små figurer – jadesten, træsnittede figurer, marmorsten, elfenben og alt muligt – som vi har stående i en vindueskarm. Det er et mix af forskellige udtryk, men det er tydeligt at se, at det stammer fra andre steder i verden end Danmark, primært Asien og Sydamerika.

Det er ting, vi har købt med hjem fra rejser igennem mange år. Til sidst så samler man. En af dem står ret nøgent, men sammen skaber de et helt univers i det vindue. Det kan jeg ret godt lide. Det er pisseirriterende at støve af, men jeg kan rigtig godt lide at stå og kigge på dem.

Der er også nogle ting fra min barndom. Der er nogle træelefanter med små elfenbenshorn, jeg har haft, siden jeg var helt lille. Jeg tror, det er de eneste ting, der har fulgt mig igennem hele livet. Så fandt jeg ud af, at Annika havde nogle næsten mangen til. Så de står sammen som en samlet flok.

Jeg kan godt lide noget, der er kontrastfuldt til noget nyt. Det giver noget dybde i vores hjem, at vi har de her underlige ting, vi har samlet igennem tiden. Det er en slags materialisering af en tur, man har været på. Det er lidt som at kigge på papirbilleder, som fanger en stemning bedre end et billede på en telefon«.

Geoff McFetridge-litografi

»Jeg fik det i 40-årsfødselsdagsgave. Det er nummer ét ud af 20. Jeg har været fan af ham, siden vi startede Wood Wood i 2002. Dengang var han ikke så kendt en kunstner, som han er nu. Da lavede han bare t-shirts.

Det er en stilart, som på en måde også definerer Wood Wood og den tid, vi levede i, i starten af 00’erne. Selvom han har udviklet sig, har han meget den samme stil stadigvæk.

Jeg er glad for det, dels fordi jeg fik det af nogle gode venner i fødselsdagsgave, men også fordi jeg kan relatere til stilen, og det minder mig om den tid, hvor vi startede Wood Wood, hvor det hele var meget håndholdt. Vi havde en faxmaskine ude bag i, og vi vidste slet ikke, hvad vi skulle med vores liv. Så på en måde er den tid blevet indrammet i noget, jeg har hængende på væggen. Det kan jeg godt lide at kigge på.

Det kan godt irritere mig, at vi aldrig har lavet et samarbejde med ham. Han laver af og til nogle ting nede i V1 (kunstgalleri i Kødbyen i København, red.), men vi har aldrig formået at naile det samarbejde. Det var lidt det samarbejde, der aldrig blev til noget, kan man sige«.

V1 Gallery har nogle andre Geoff McFetridge-værker til salg.

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af