Shop med omtanke

Her lægger Emil Lange sine penge: »… i næste sekund ligger jeg hulkende og flagrer med mit dankort i luften«

En saltskål, en sofa og en sexlegetøjs-julekalender. Dj'en har for nyligt købt to af de tre. Den sidste står på ønskelisten.
Her lægger Emil Lange sine penge: »… i næste sekund ligger jeg hulkende og flagrer med mit dankort i luften«
Hvis man arbejder hårdt og tjener penge, skal man også have lov at forkæle sig selv, mener Dj'en Emil Lange.

Hvis man er på udkig efter inspiration til gode, gennemtænkte køb og fornuftige forbrugsvaner, er det nok ikke ligefrem Emil Lange, man skal starte hos. Der er nemlig ikke altid lige langt fra tanke til handling. Og det har gennem tiden resulteret i ret mange halv-hovedløse investeringer. 

Det erkender den 29-årige dj, der sidste år sprang ud som artist med debutsinglen ’10 år’, hvorpå Orgi-E da også kalder ham både et »kviklån« og et »stort kreditbål«.

»Hvis der er noget, jeg gerne vil have, så vil jeg gerne have det nu. Jeg vader bare ind i en butik og peger. Den der, tak!«, lyder det fra Emil Lange, der blandt andet fortæller, at kortet sidder særligt løst, når det kommer til elektronik. 

Her fortæller han, hvornår han kører kortet, og hvad pengene oftest går til. 

Hvad er det seneste, du har købt?

»For nylig var jeg rigtig fuld. Det sker engang imellem. Men den her gang valgte jeg at købe en sex-julekalender. Altså, en julekalender med sexlegetøj … selvom jeg er single. Og nu synes jeg, det er lidt skamfuldt, så jeg tør ikke gå ned at hente den på posthuset. Jeg håber bare på, at de sender den retur, og at jeg får pengene tilbage. Den kostede alligevel 1.300 kroner!«. 

Til gengæld investerede jeg tidligere på ugen i en saltskål, der er virkelig praktisk. Jeg havde købt et halvt kilo lyserødt Himalaya-salt, men jeg havde ikke noget sted at have det, så jeg googlede saltskål – fandt ud af, at det hedder et saltkar – og købte et på tilbud til 129 kroner. Der var en lille træske med, skal det siges«. 

Har du brugt dine penge anderledes under corona?

»Altså, jeg har jo været vant til at gå en del mere i byen. Men normalt, når man er ude at spille, så får man alkohol gratis, så det er ikke, fordi jeg tidligere har brugt så mange penge på at blive fuld. I stedet er jeg begyndt at lave en masse mad derhjemme.

Det gør lidt ondt at sige det, men jeg har sgu investeret i måltidskasser. Det er jo overhovedet ikke sejt. Men det er vildt lækkert. Og så er det smart, fordi jeg tidligere købte for sådan 400 kroner, når jeg var ude at handle. Og så endte jeg alligevel med at smide halvdelen ud«. 

Hvad er det bedste, du har købt det seneste år?

»Det er den gamer-computer, jeg selv har fået bygget. Når man gamer meget, er det ret vigtigt med et sindssygt grafikkort, en hurtig processor, en masse harddisk-plads og en skærm med nok hertz til at sikre nok FPS, altså frames per second. Jeg har haft mange gamer-computere i mit liv, men den her er bare next level.

Og det er vigtigt. Ikke fordi jeg spiller med så mange andre end min ven. Men i det mindste ved jeg, at min computer er 5 procent bedre end hans … og dyrere. Jeg har nok lagt omkring 28.000 for den. Og det dummeste er, at jeg lige nu mest spiller Football Manager. Et spil, der kører glimrende på en 15 år gammel computer«.

Emil Lange. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

Hvad er dit livs dummeste køb?

»Der har været nogle perioder i mit liv, hvor jeg har haft et stort behov for at vende Apple ryggen og købe en Android-telefoner. Egentlig fordi jeg synes, at de er federe end iPhones.

Problemet er bare, at man mister iMessage. Det vil sige: Du bliver en grøn boble – alles største frygt. Og så forsvinder man på mystisk vis ud af gruppe-beskeder på iPhones. Alligevel har jeg formået at købe en Android-telefon TRE GANGE for derefter at blive rasende og give dem videre til familiemedlemmer. Det er sgu da pisse dumt«. 

Hvilke former for forbrug kan bringe dit pis i kog?

»Ikke rigtigt noget. Jeg synes, at hvis man arbejder hårdt og tjener penge, så skal man også have lov til at forkæle sig selv. Det giver en følelse af økonomisk frihed. Personligt har jeg ikke nogen drøm om at blive millionær, men at have muligheden for at købe, hvad jeg har lyst til.

På samme måde synes jeg, at folk skal have lov til at købe, hvad de vil … hvis de har råd til det. Det kan godt pisse mig lidt af, at folk kan blive ved med at glemme den lille regel og tager et kviklån for eksempel. Det er jo bare dumt. 

Til gengæld giver det muligheden for, at TV3 kan blive ved med at sende ’Luksusfælden’, som jeg elsker. Det er jo et helt fantastisk program, og derfor kommer mit pis heller ikke helt op at koge. Så kan jeg sidde og tænke: Jeg har skattegæld, og det er cool. For i det mindste har jeg ikke lånt 600.000 for at købe en pony til min datter«. 

Hvilke af dine forbrugsvaner er du stolt af?

»Ikke nogen. Det er ikke her, man skal hente inspiration. Jeg er jo idiot. Der er virkelig ikke langt fra tanke til handling. Hvis der er noget, jeg gerne vil have, så vil jeg gerne have det nu. Jeg er ikke typen, der lige researcher på internettet. Jeg vader bare ind i en butik og peger. Den der, tak! Og hvis det er en god sælger, kan de få mig til at købe alt.

Forretninger, der sælger elektronik, jeg ikke har brug for, er særligt slemme. Så kan jeg gå ind i Elgiganten med en telefon i hånden, og pludselig står Dennis – en frisk fyr fra Rødovre på 21 år – og siger: »Hva’, den er da ved at være lidt gammel den telefon der«. Og i næste sekund ligger jeg hulkende og flagrer med mit dankort i luften«.

Emil Lange.

Er der nogle forbrugsvaner, du gerne vil lægge fra dig?

»Jeg vil rigtig gerne blive bedre til at undersøge, om jeg reelt set har brug for de ting, jeg køber. Det kunne være ret fedt. Altså, hvis jeg lige var i stand til at tænke mig om en ekstra gang, skrive et par linjer på Google, og så i det mindste finde det billigste.

Hvis man spørger mine venner, så tror jeg, de vil sige, at jeg køber så mange dumme ting. Det er blevet bedre, men jeg er slet ikke i mål. For nylig stod jeg for eksempel i lufthavnen på vej hjem fra P3 Guld og tænkte: ’Sig mig engang, jeg har da ingen højtalere ude i mit køkken’.

Så jeg gik ind i en af lufthavnens elektronik-butikker og sagde: »Hej, har I en højtaler, der spiller godt?«. Det havde de sjovt nok. Jeg var lige landet i København på vej hjem. Meeen hvorfor ikke lige købe en højtaler på vejen? Det er jo retarderet. Den var på tilbud til 700. Dagen efter fandt jeg den til 600 på nettet«. 

Er der noget, du synes, alle bør købe?

»En elektrisk tandbørste. Livet er for kort til huller. Og det kan blive noget rigtig lort, hvis du venter for længe … jeg taler af erfaring«.

Hvis man ser bort fra prisen, hvad vil du så allerhelst eje?

»Jeg vil faktisk gerne have en Tesla, hvilket er virkelig mærkeligt … for altså, jeg har ikke noget kørekort. Det må have noget med min elektroniske kærlighed at gøre. Den har en stor skærm, den kører den på el, og man kan køre langt på en opladning. Det er bare godt håndværk – en sygt smart bil.

Jeg får kun et kørekort, hvis jeg i en brandert kommer til at købe en Tesla i en lufthavn i Dubai. Og bare rolig. Jeg ikke er i nærheden af at være så rig«. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 Hvad har du ejet i længst tid?

»Uh, det er lidt svært, for jeg er næsten lige flyttet, og jeg faktisk har jeg ikke vildt mange ting. Jeg er typen, der efterlader alt, når jeg har boet med en kæreste eksempelvis. Og jeg tror derfor kun, der er én ting, jeg bliver ved med at hive med mig videre:

Svanen – altså den der Arne Jacobsen-stol – som jeg købte sindssygt billigt på et fynsk loppemarked for 10 år siden.

Det var helt random. Jeg anede ikke, at den var noget særligt. Den var bare flot. Så jeg købte den for 2.500, fragtede den hjem og fandt så ud af, at den er 18.000 værd … hvis den lige kommer forbi en møbelpolstrer i hvert fald. Man sidder ikke særlig godt i den. Men den er helt perfekt til at lægge vasketøj på«.

Hvad er dit næste køb?

»En sofa. Jeg har nu boet i min nye lejlighed i en måned, og jeg har ikke nogen sofa. Det er fucking kritisk. Som det ser ud lige nu, så har jeg købt et stort spækbræt, der ligger i min seng, så jeg kan stille min computer og et glas vand på det.

Det er vildt problematisk. Særligt fordi jeg bedst kan lide at ligge på højre side, når jeg ser tv. Men strømmen til min oplader er nede på min venstre side. Og det betyder, at kablet enten skal under eller over mig og konstant ryger ud af kontakten. Så nu skal jeg altså have en sofa.

Jeg har prøvet at finde noget neutralt … for sådan er jeg som menneske – meget neutral og kedelig. Nej, faktisk er jeg ligeglad, hvordan den ser ud. Man skal bare sidde virkelig godt i den. En rigtig flyder ville være lækkert«. 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af