Shop med omtanke

Tre stilfulde regnjakker – anbefalet af deres ejere

Som fotografen Therese Lærke siger, er regnjakker ofte blot en praktisk foranstaltning, men sådan behøver det ikke at være. Det beviser de jakker, som hun og to andre stilinspirationerne fremviser.
Siri Edit Andersson i sin 66° North-jakke. (Foto: Privat)

66° North

Siri Edit Andersson, 26, stylist, @badgalsiri:

»Min yndlingsregnjakke er Kria Neoshell 3-in-1 fra 66° North. Den er helt vildt optur. Først og fremmest er den selvfølgelig vandtæt. Derudover har den et ekstra lag af fleece indeni, som fungerer som et slags for. Det er også muligt at skille lagene ad, så man kan nøjes med at have fleecen på eller bruge regnjakken i en tyndere version i sommerregnen.

Den har været min bedste ven utallige festivaller i træk. Jeg synes desuden, den er topsmart, og føler mig – næsten – altid meget tjekket, når jeg har den på.

Jeg var faktisk på jagt efter lige den model i et godt stykke tid, men den nåede at blive udsolgt, før jeg fik fingre i den. Men så var jeg så pokkers heldig, at min ven – som arbejdede for 66° North dengang – tilfældigvis fik fat i en sidste sample, og vildt nok blev den min, da han besluttede sig for at give den til mig som tak for hjælp med et projekt.

Der er desuden en hætte i kraven, som man kan pakke ud efter behov. Det værdsætter jeg faktisk virkelig, da jeg hurtigt synes, at en hætte bliver klumpet. Jeg foretrækker at have en hættetrøje på under jakken. Det giver også mulighed for at kombinere materialer og farver i ens look.

Generelt er det vigtigt for mig, at en regnjakke ikke er for tight, så der er plads til lag og bevægelse under den. Jeg kan godt lide, når den har et functional-/tech-look, og jeg foretrækker mørke farver«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Elias Gozal i sin Mackintosh 0001-jakke

Mackintosh 0001

Elias Gozal, 24, dj, @eliasgozal:

»Min yndlingsregnjakke, som jeg ejer, er fra Mackintosh 0001 designet af Kiko Kostadinov. Jeg elsker jakken, fordi jeg kan have den resten af mit liv.

Den er klassisk, men har en oversized pasform, som gør, at jeg kan køre lag-på-lag med en dunjakke, uden at det kan ses. Derudover er voksbehandlingen på jakken fantastisk i regn og vind«.

Therese Lærke i sin vintageregnjakke. (Foto: Privat)

Genbrugsjakke

Therese Lærke, 29, fotograf, @laerkeful:

»Da jeg var yngre, så jeg udelukkende regnjakken som en praktisk foranstaltning. Siden har jeg fået, hvad man lidt storladent kan kalde en regnjakke-åbenbaring.

Som praktisk beklædningsgenstand er regnjakken pisseirriterende. Den tager udgangspunkt i dårligt vejr, ødelægger ens outfit, og får en til at svede alle de forkerte steder. Begynder man derimod at tænke på den med kærlighed og som en del af sit outfit, er det svært ikke at elske den.

Da det gik op for mig, begyndte jeg at lede efter regnjakker i genbrugsbutikker, på samme måde som jeg leder efter andre slags jakker og frakker. Man kan finde de fedeste regnjakker til ingen penge, hvis man ser sig lidt om.

Denne her fandt jeg på Trendsales. Det eneste minus ved den er, at der ikke er hætte på, men det er også lidt fint. For så har jeg jo netop formået at finde en upraktisk regnjakke, hvilket jeg synes har en vis charme. Nu mangler jeg så bare en matchende regnhat«.

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af