Shop med omtanke

Tre genbrugsfund stylisten Siri Andersson er på jagt efter lige nu

Moden bevæger sig i cirkler. På den måde er genbrugsbutikker ofte fulde af tøj, der passer ind i tøjmærkernes seneste kollektioner.
Tre genbrugsfund stylisten Siri Andersson er på jagt efter lige nu
Siri Edit Andersson. (Foto: Privat)

Siri Andersson har været en del af den danske modebranche i snart et årti. Hun startede som model, men er i dag mest stylist og kreativ konsulent. Hun bor i Stockholm nu, men arbejder stadig meget i København.

Senest har hun dog siddet foran computerskærmen og fulgt med i de digitale modeshows og -film fra de danske og store udenlandske brands.

»Jeg er ikke altid så god til at følge trends selv, men jeg har kunnet mærke et ryk mod noget mere punket, der passer til min stil. Det synes jeg er fantastisk«, siger hun i telefonen.

»Sportmax ikke et mærke, jeg normalt holder øje med, men de har lavet den fedeste kollektion, der netop dyrker det rå og grunge/punkede. Jeg er virkelig imponeret«, fortsætter hun og peger også på brands som Gmbh, Balenciaga, Simone Rocha og Y/Project, når der kommer til det punkede.

Et look fra Sportmax’ AW21-kollektion. (Foto: PR)

Blandt det mere håndgribelige lagde hun også mærke til farverne rød og grøn, der har fyldt en del i mange mærkers bud på efterårets outfits.

»De farver vil jeg nok også tage med ind i min egen garderobe«, siger Siri.

Og det er netop med udgangspunkt i hendes egen garderobe, at vi bedt hende pege på tre ting, hun er på jagt efter i genbrugsbutikkerne lige nu.

Læderbukser

»Jeg har altid været besat af læder, og det er også noget, mange brands er begyndt at bruge igen. Det fyldte meget i de AW21-kollektioner, der netop er blevet vist«.

Læderbukser var en del af Marine Serres AW21-kollektion. (Foto: PR)

»Jeg har mest været fan af sort og brunt læder tidligere, men nu er jeg på udkig efter et par røde læderbukser«.

»Jeg kunne også godt tænke mig et fuldt lædersæt som sådan et statement-piece. Det har måske også noget at gøre med, at jeg ikke rigtig har gjort noget ekstra ud af mit outfit i lang tid på grund af pandemien. Så det er noget, jeg godt gad tage på klub i«.

Trenchcoat

»Jeg har nok undervurderet, hvor meget jeg egentlig føler, jeg har manglet en i min garderobe. Det er en af de ting, jeg synes, jeg bør have. Jeg har også lige fundet den ’rigtige’ sorte frakke«.

»Jeg bliver kræsen, fordi det er ting, jeg ved, jeg vil komme til at bruge meget. Det er noget, man køber og har i længere tid«.

Burberrys seneste bud på deres klassiske trenchcoat fra SS21-kollektionen. (Foto: PR)

»En trenchcoat skal være den rigtige længde. Jeg vil gerne have en, der er lang. Den må også gerne være lidt bredskuldret, måske med skulderpuder«.

»Og så skal den gerne være tung i materialet, så den falder flot. Frakker, der er for tynde, vejer ikke nok til at holde formen ordentligt«.

»Enten skal den være den klassiske beige som Burberry og ellers mørkegrøn, så den får lidt mere army-stemning«.

Kort nederdel

»Jeg vil gerne gå mere i korte nederdele til sommer. Sådan pencil skirt-agtig, men også lidt skoleuniform-agtig. Tænk ‘Clueless’. Og så med nogle chunky skosåler eller lange støvler. Det ville være fedt«.

»Og måske med strømpebukser. Det savner jeg generelt at gå i, sådan nogle med mønstre«.

Et look fra Simone Rochas AW21-kollektion, som Siri er vild med, da det både viser en kort nederdel, chunky støvler, læder og grunge i ét og samme look. (Foto: PR)

»Til gengæld må resten af outfittet slet ikke være skoleuniformsagtigt. Det skal måske være en oversize t-shirt eller en stor jakke, så det ikke bliver for formelt«.

»Det er også et look, brands som blandt andre Simone Rocha, Rave Review, Maryam Nassir Zadeh, Dior, Courréges, Valentino viste i deres seneste kollektioner«.

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af