Shop med omtanke

Tre ting fra køkkenet, som kokken Jonathan Zeuthen Knoll altid bruger

Det er med fokus på enkelthed og kvalitet, at kokken fra vegetarrestauranten Baka d’Busk udvælger sine køkkenfavoritter.
Tre ting fra køkkenet, som kokken Jonathan Zeuthen Knoll altid bruger
Kokkekollegerne Daniel José Abiani og Jonathan Zeuthen Knoll da de lavede DR-programmet Grøntsagsfjernsyn. (Foto: DR)

Han er ikke gear-freak på nogen måde. Faktisk foretrækker Jonathan Zeuthen Knoll at have færre, men gode redskaber i sit køkken – både derhjemme og i restauranten Baka d’Busk, som han driver med tre venner, inklusive kokkekollegaen Daniel José Abiani.

»Jeg er meget minimalistisk, når det kommer til køkkenudstyr. Selvfølgelig har jeg mange knive, men oftest vælger jeg én, som jeg så bruger den dag«, siger Jonathan Zeuthen Knoll.

Den holdning skinner også igennem, da vi beder ham pege på tre ting, han er ekstra glad for i sit køkken.

Jonathan, der er 29 år, er uddannet kok og tilbragte den sidste del af sin læretid som kok for Bjarne Riis’ cykelhold. Siden har han boet to år i Paris, hvor han arbejdede på restauranten Le Verre Volé, ligesom han har arbejdet to år for kokken Erwin Lauterbach, der især var med til at vække Jonathans interesse for de grøntsager, som i dag er i førersædet på vegetarrestauranten Baka d’Busk.

Nogle af Jonathan Zeuthen Knolls favoritkøkkenredskaber. (Foto: Privat)

Mandolinjern

»Jeg har sådan et japansk mandolinjern, som jeg elsker at bruge. Det går hurtigt. Det er ret bredt. Det er ikke så sikkerhedsvenligt, men det er klart det skarpeste, og det der er nemmest at håndtere – hvis man kan finde ud af det«.

»Det er godt som amatørkok, hvis man gerne vil skære rigtig tyndt derhjemme. Så kan du bare indstille det til det. Så skal man bare huske at passe på fingrene. Der er ikke nogen holder til grøntsagerne, så det er noget med flad hånd og strittende fingre«.

»Kniven kan pilles ud og slibes, så det holder sig skarpt«.

Støbejernsgryde

»Det er en livstidsting. Den kan klare det meste. Du kan få den op på rigtig høj varme, så du kan stege ting af. Den er også god til at holde temperaturen, så du kan simre ting i den – eller du kan putte hele gryden i ovnen, hvis du vil«.

»Jeg bruger altid min derhjemme. Du kan sikkert være heldig at finde en på et loppemarked til en halvtredser«.

»Jeg har fået min af min søster i julegave for længe siden, og så har jeg brugt den lige siden. De går jo ikke i stykker. Man skal bare huske at smøre dem med lidt smagsneutral olie en gang imellem, efter de er blevet vasket«.

Strygestål

»Det er noget, alle burde have derhjemme. Så kan man huske at gøre sine knive skarpe, inden man laver mad. Jeg bruger det næsten hver gang, før jeg bruger en kniv«.

»Knivene skal slibes rigtigt en gang imellem, men så kan du holde dem skarpe med et strygestål i lang tid. Et godt strygestål og en skarp kniv, det burde alle have«.

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af