Der er penge i dit webcam: Se listen over de højest betalte YouTube-stjerner

Der er penge i dit webcam: Se listen over de højest betalte YouTube-stjerner

Da det for tre år siden kom frem, hvad de største YouTube-stjerner tjente, var der nærmest et ramaskrig i den etablerede presse. At YouTubere som PewDiePie kunne tjene over 7 millioner dollar om året på at sidde og skrige og snakke lort, var da alt for galt.

Nu er der en helt anden medievirkelighed og de største YouTube-stjerner er de seneste år blevet ret store virksomheder, der spreder sig uden for webvideotjenesten.

Det afslører årets indkomsthop på Forbes’ liste over de bedst indtjenende YouTube-stjerner med al tydelighed. De 12 YouTubere, der topper listen, tjente 70,5 millioner dollar eller godt og vel 490 millioner kroner. Det er en samlet stigning på 23 procent i forhold til sidste års samlede indtjening, estimerer Forbes.

Ikke overraskende topper den 26-årige svensker Felix Kjellberg aka. PewDiePie igen i år listen, der er baseret på en lang række oplysninger indsamlet mellem juni 2015 og juni 2016. PewDiePie har i år udvidet forretningen bag webcammet til også at omfatte bogen ‘This Book Loves You’, der blev en bestseller, et mere professionelt show på YouTube Red ved navn ‘Scare PewDiePie’, der er blevet fornyet med endnu en sæson og sit andet spil ‘PewDiePie’s Tuber Simulator’, der blev downloadet over en million gange alene de første 24 timer. Og nå ja, så har han lavet en linje af sokker og lavet et netværk af content creators ved navn RevelMode.

Listen er som følger:

7. Rhett James McLaughlin og Charles Lincoln “Link” Neal III

Rhett & Link/Good Mythical Morning – 5 millioner dollar

7. Colleen Ballinger

Miranda Sings/PsychoSoprano – 5 millioner dollar

6. Mark Fischbach

Markiplier – 5,5 millioner dollar

6. Germán Garmendia

HolaSoyGerman – 5,5 millioner dollar

5. Tyler Oakley

Tyler Oakley – 6 millioner dollar

5. Rosanna Pansino

Rosanna Pansino – 6 millioner dollar

4. Anthony Padilla og Ian Hecox

SMOSH – 7 millioner dollar

3. Lilly Singh

IISuperwomanII – 7,5 millioner dollar

2. Roman Atwood

Roman Atwood/RomanAtwoodVlogs – 8 millioner dollar

1. Felix Kjellberg

PewDiePie – 15 millioner dollar

Læs også: Kommentar: YouTube-karaktererne skal bevise, at de kan fungere uden for YouTube

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af