Fem typer, du ikke har lyst til at være i dine Stories

Fem typer, du ikke har lyst til at være i dine Stories
DJ Khaled hænger fast i en malstrøm af de samme ensformige snaps. (Foto: Scott Eisen/Getty Images)

Snapchats Stories-format er kommet for at blive. Først blev det kopieret med stor succes til Instagram, som derfra flød over i Facebook og Messenger. Det har efterhånden været fremme så længe, at vi kan begynde at forholde os til, hvordan man bruger det og ikke mindst, hvordan man ikke bruger det.

Værktøjer som Stories har det med at blive sammenlignet med byldepest, hvis der ikke er en fast defineret konduite omkring dem. Derfor har vi samlet fem irriterende typer, der poster Stories ud fra et yderst enerverende mønster, så vi kan få luget ud i de rådne æg. Læs med her, DJ Khaled.

Adfærdseksemplerne er ikke i sig selv til dødsstraf, men hvis du udelukkende holder dig til et af de nedenstående mønstre, så er der god grund til at tage et langt, alvorligt kig i spejlet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Lejlighedsfotografen

Du behøver ikke engang tjekke erdetfredag.dk for at vide, om det er weekend. Åbn Snapchat og Instagram og lad dig opsluge af tsunamien af posts fra din omgangskreds, der vælter ud, når klokken slår fyraften fredag eftermiddag.

Weekenden er myldretid i Stories-sporet, og det medfører en naturlig overrepræsentation af snaps og videoer fra fester og koncerter. Lad os bare tage den endnu en gang for Arveprins Knud: Det er aldrig særlig fedt at se eller høre på. Dels er lyden fra et middelmådigt diskoteksanlæg værre end at få hældt kviksølv i øregangen, og dels er stroboskop og diskokugle no match for dit primitive smartphonekamera. Det bliver aldrig rigtig godt, så stop det.

I samme kategori finder vi de, der udelukkende snapper fra deres ferier. Helt ærligt, hvem gider se dine feriebilleder ud over dig selv (med mindre du er professionel naturfotograf i Amazonas)? Gør dig selv den tjeneste og tag billederne uden om Snapchat eller Instagrams potato-kameraer. Og gør det i bredformat.

Værst af alt er det faktum, at det stort set aldrig er de gode øjeblikke, man fanger til en koncert, en fest eller på ferien. Du snapper bare, når du er på farten, fordi du gerne vil vise omverdenen, at du har det fedt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Fiktionsfotografen

En anden irriterende type i Stories er den, der iscenesætter sine opslag. Du kender typen: Står tidligt op, går i bad, sætter håret og lægger sig tilbage i sengen og tager et “rodet” billede og skriver ‘Alt for tidligt #StayInBedSaturday’.

Det hedder en plandid, og det er en forpulet uskik. Det er en sammentrækning af ordene planned og candid og er efterhånden blevet en folkesygdom på Instagram affødt af de mange billedskønne bloggertyper, der udvælger ét af de 2.000 billeder de har taget af sig selv og lader som om, det er opstået af øjeblikkets magi.

Stories er skabt til spontanitet, og det bliver altså et solidt Blachman-nej tak her fra, når jeg tydeligt kan se, at det er take 140, du har lagt i din strøm.

3. Yakkety-yakkeren

Du kan være 100 procent sikker på, at jeg skipper hurtigt gennem hele din svada, hvis jeg fra det første snap kan se, at du er ved at holde et foredrag. Rigtig mange er blevet inspireret af bloggere og livs-coaches til at pludre løs på deres snaps og forklare alt, hvad der foregår i videoerne.

Men hvis der foregår noget, der skal forklares, så fungerer det sjældent superfedt visuelt. Og hvis det fungerer visuelt, er der som regel ingen grund til at tale henover. Desuden ser jeg i hvert 75 procent af mine Stories uden lyd.

Dermed ikke sagt, at det skal være forbudt at tale over sin Story. Men tale er sølv, tavshed er guld.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Plus syv sekunder-typen

Ti sekunder er lang tid. Prøv at glo ud af vinduet og lad ti sekunder passere. Der skal ske noget i det interval, hvis ikke man skal blive overrumplet af mere interessante beskæftigelser, som at google ordet vederkvægende eller tjekke vejret i Tallinn.

Alligevel insisterer mange på, at udnytte de ti sekunder et Story-klip maksimalt kan vare. Det kan langt det meste indhold fra dit liv bare ikke bære, er jeg ked af at sige. Så overvej nøje, hvornår det er på tide at slippe den åh, så fristende optageknap.

5. Den nybagte

Som nævnt tidligere fungerer Stories bedst, hvis der er et godt mix af indslag. Men når folk vender et blad i livet, er det som om, alt andet mister betydning.

Det er komplet ligegyldigt, om det er et barn, en hund, et nyt job eller et par Yeezys, du har fået, det skal åbenbart proppes ned i halsen på alle dine følgere igen og igen og så igen. Det kan godt være, du synes din baby er mecha-cute, men det gør cirka halvdelen af dine venner ikke. Sådan er virkeligheden. I hvert fald hvis de skal gennemleve hvert et skridt, ord og lorteble. Og tag nu for helvede også lige og kig lidt på dit barn uden en smartphone imellem jer.

Læs også: Ny Snapchat-funktion sammensmelter Snaps fra koncerter til en helhedsoplevelse

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af