Karrusel afslører årets gadefester – lidt godt fra forskellige verdenshjørner

Karrusel afslører årets gadefester – lidt godt fra forskellige verdenshjørner
Foto: Jason Krüger

Blot en uge tilbage bragte vi Karrusels (næsten) fulde musikprogram, og nu er der dugfriske detaljer vedrørende festivalens gadefester og -værter.

Som bekendt afholdes den odenseanske gadefestival Karrusel for tredje år i træk den 8.-10. september, og efter to vellykkede opstartsår skrues der op for ambitionerne for den populære andendag, fredagen, hvor utallige gadefester vanen tro skal afholdes.

Endnu engang foregår fredagens rigelige gadefester i epicenteret af byens gågader, denne gang blot en anelse placeringsforskudt fra sidste år. Gadefesterne har ikke så lidt at sige, da de oftest er det første store startskud på festivalen. Derfor har udtrykket, oplevelsen og ambitionerne fået et forfinet nøk opad, hvis man skal tro den nyligt annoncerede bunke af gadespillere, der understreges af særdeles internationalt og multikulturelt præg.

Vi har finkæmmet den nu offentliggjorte liste af diverse arrangementer, der løber af stablen. Her får du et udpluk.

Natklubben Slagteriet, kendt for sin elektronisk forfinede musikpalette, agerer vært for ’Rave the Block Down’, som vil strække sig fra Bikubenkollegiets ideelle udsmykningsarkitektur (ligesom sidste års guirlandebadede fest på selvsamme beliggenhed) til det tilstødende område omkring både Amfipladsen ved Studenterhuset og Rosenbæk Torv, der ligeledes omstøbes til røgtunge konfettibomber oplyst af rave-funklende stroboskoplys.

Går man derimod få meter væk og runder skorstenen ved Café Biografen, vil et helt nyt rummeligt danseområde åbenbare sig, der basker sig gennem hele Kongestien og op til Grønnegades ende. Her vil en pulje af flere gadefester løbe af stablen – af de mest nævneværdige er der den ombejlede langbordsmiddag og fælles fredagsbar, der har for vane at lægge en god bund i de allermest festsultne, inden jagten på den evige nat ivrigt sættes i gang for alvor. I dette område vil Karrusels helt egen gadefest, Asfaltbal, for første gang søsættes, hvor ladies night out-atmosfære og vuggende 80’er-danserytmer leveres af blandt andre Christian d’Or.

Til de mere sjælfulde electro-elskere vil frisk discohouse serveres af dj-makkerparret Discofix på taget af en gammel brandbil i ledtog med en live saxofonist.

Hiphop og undergrund er heller ikke forbigået. Endnu en fest, der grænser sig op til Studenterhuset og Amfipladsen, vil finde sted i den kompakte Farvergård, hvor hiphop-crewet Crackhouse vil løfte undergrundsfundamentet til en folkefest med skaterramper og dance battle.

Vil man over i en mere tyskinspireret afgrøft, har man rig mulighed for at komme til Karrusels helt egen pendant til Oktoberfest ved Heidis Bier Bar med autentisk bierstube-festivitas.

Hvis festen skal på afstand, kan man tilmed lege kultur-connaisseur af lidt højerestående art som tilskuer til Ryslinge Højskoles fremførelse af Hamlets ‘At være eller ikke at være’, der eskorteres af champagne og beats i en totalteaterstemning med karakterer fra datidens Kronborg.

Du kan læse hele gadefestoversigten på Karrusels eget website HER.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold