Liss var tålmodigheden værd på Spot Festival

Liss var tålmodigheden værd på Spot Festival
5 6
Liss

Koncert, Musikhuset, Store Sal

»Tak for jeres tålmodighed«, skrev Liss, da de i sidste måned annoncerede comeback-singlen ’Talk to Me’. Liss var hypet ud over alle grænser tilbage i 2015 og 2016, men gik efter ep’en ’First’ nærmest i hi. Så megen omtale, hype fra Pharrell og en signing på pladeselskabet XL Recordings – og så var de væk igen. Har vi virkelig haft den tålmodighed, de takkede for?

Køen til Musikhusets Store Sal vidnede allerede om et stort, rungende ja. Publikums hjertevarme modtagelse af de hjemvendte Aarhus-sønner gjorde al tvivl til skamme. Liss har – trods at have så lille et bagkatalog at læne sig op ad – været savnet.

Kataloget blev dog udvidet under lørdagens koncert, hvor en række nye numre (hidtil kun afprøvet ved kvartettens sjældne liveshows) sneg sig ind på setlisten. De charmerende funky, r’n’b-lænende popformater er bibeholdt, stedvist krydret med mere kærkommen ’Always’-smagende ømhed – hvilket udmøntede sig i et fint, nedbarberet ballade-moment med guitarist Vilhelm Strange og forsanger Søren Holm siddende på scenegulvet. Dog manglede nogle af de fantasifulde facetter, der gør deres tidligere materiale så spændende – som eksempelvis det symbiotiske møde mellem olietønde-klingende synths, harpe og vocoder på ’Sorry’ (aftenens finale og ubestridte klimaks).

Ikke desto mindre var Liss’ show en hjemmebanesejr af rang. Søren Holm var i sig selv en frydefuld oplevelse – ydmygt overvældet af publikummets varme, tilbagelænet og fuld af overskud i sine mesterligt udført vrængende vokallege.

Det er svært at forklare, hvad der gør et band nærværende live. Særligt i en stor, teaterlignende sal, hvor det synes umuligt at nå ud over velourstolene og connecte med publikum. Men Liss gjorde det denne aften. De lod os mærke essensen af dem med professionalisme, ægthed og nærvær, der lod mig forstå, hvorfor tålmodet har været bibeholdt.


Kort sagt:
Liss leverede en hjertevarm og nærværende comeback-koncert i Musikhuset, der understregede, at de trods et par år i hi har været hele ventetiden værd.

Læs alle vores anmeldelser fra Spot Festival HER.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold