Hooray for Earth

Boston-bandet er blevet samlet op af det danske pladeselskab Tambourhinoceros, som nu udgiver bandet på dansk grund.
Hooray for Earth

Hooray for Earth er et forholdsvis ubeskrevet blad her til lands, men bandet fra Boston og dets mastermind, sanger og multi-instrumentalist Noel Heroux, har små ti år på bagen, selv om dette blot er gruppens andet album.

Nu har Tambourhinoceros taget dem under de rød-hvide faner, og man forstår, hvorfor det kvalitetsbevidste label har haft lyst til at udgive musikken i Danmark.

Heroux arbejder associativt i opbygningen af stemninger, og der er tydeligvis lagt vægt på at designe en lyd på hver enkelt sangs præmisser. Således spænder albummet fra smadret lo-fi på den guitardrevne ‘Airs’ over Brooklyn’sk legesyge i ‘Keys’ til et mere eftertænksomt udtryk på både den klaverbårne ‘Last, First’ og titelnummeret, som også er albummets stærkeste melodier. Der navigeres i et krydsfelt af store armbevægelser og garageæstetik, som man oplevede hos åndsbeslægtede navne som The Depreciation Guilt og Bear In Heaven for fire-fem år siden.

De fine takter til trods kan albummet ikke helt se sig fri for et par omgange i repetitionscentrifugen. De afsluttende ‘Happening’ og ‘Pass’ fremstår kompositorisk ret anonyme, og selv om de egentlig blender fint ind i lydbilledet, er det svært at se deres eksistensberettigelse.

Fraregnet disse anmærkninger viser Noel Heroux sig som en ganske effen melodisnedker med fokus rettet på en klar rød tråd i lydbilledet. For fans af Brooklyns indiescene anno 2010 (i en opdateret og velfungerende variant) vil Hooray for Earth således være et glimrende bekendtskab og ‘Racy’ en kærkommen tilføjelse i pladesamlingen.

Læs anmeldelse: Hooray for Earth ‘True Loves’

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Hooray for Earth. 'Racy'. Album. Tambourhinoceros/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af