Disney på vej med ’Skønheden og udyret’-serie – måske med LGBTQ-tematik

Disney på vej med ’Skønheden og udyret’-serie – måske med LGBTQ-tematik
Josh Gad (LeFou) og Luke Evans (Gaston).

Gaston og LeFou fra Disneys live-action-udgave af ’Skønheden og Udyret’ får snart lidt mere tid til at udforske deres omdiskuterede forhold. Det sker i en spin-off serie på streamingtjenesten Disney+.

Skuespillerduoen Luke Evans og Josh Gad fra remaket af den elskede tegnefilmsklassiker fra 1991, vender begge tilbage i rollerne som henholdsvis Belles utrættelige beundrer, jæger-spradebassen Gaston, og hans loyale sidekick, LeFou – der i 2017 blev oversolgt heftigt af Disney med lovningen om »et fint, ekslusivt homoseksuelt øjeblik«.

Det viste sig desværre kun til dels at være sagen, idet filmen blot indikerede en vis tiltrækning fra LeFou rettet mod Gaston og slutteligt viste et blink and you miss it-skud af LeFou – Disneys »første åbenlyst homoseksuelle karakter« – i pardans med en anden mand på Udyrets fortryllede slot.

Tilbage i 2017 var de vage hentydninger imidlertid nok til at få Disney til at klappe sig selv på skulderen, alt mens Rusland, Indonesien og dele af sydstaten Alabama til gengæld kaldte på et reelt boykot af filmen.

I sidste ende resulterede Gads portræt af LeFou i en aldersgrænse på 16+ i Rusland, mens vrede fans på den anden side af spektret klandrede Disney for pr-hykleri.

Derfor bliver det også interessant at se, om Disney med den nye serie vil råde bod på Le Fou-gate, når de seks episoder går i dybden med LeFou og Gastons venskab forud for de dramatiske begivenheder i ‘Skønheden og Udyret’ (der som bekendt ikke faldt ud til Gastons fordel).

Gad står selv bag manuskriptet, i samarbejde med ’Once Upon a Time’-serieskaberne Eddy Kitsis and Adam Horowitz. Og holdet har allerede taget kontakt til den Oscar-vindende komponist Alan Menken, som ligeledes stod bag musikken til live-action-versionen.

Indtil videre lader det til, at Menken, Evans og Gad er de eneste kendinge, der vender tilbage til eventyruniverset, men rygtebørsen vil det, at Disney holder en kattelem på klem for gæsteoptrædender fra Emma Watsons Belle og Dan Stevens Udyr.

Så mangler vi bare at høre, hvad Ruslands censur og de øvrige tilbageskuende bonkammerater siger til serien.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af