Lesbisk Pixar-karakter vækker vrede i Mellemøsten

Lesbisk Pixar-karakter vækker vrede i Mellemøsten

Pixar: Studiet, der er kendt verden over for sine grænsesøgende filmfortællinger søbet ind i ultravold og grafisk sex mellem perverterede animationsfigurer, der giver kontroverserne fra manga-genrens laveste hylder kamp til stregen.

Eller.

Det ligger ikke just lige for at udskamme Pixar for at korrumpere hverken sårbare poder eller deres forældre, der normalvist højest kan klage over at have fået hjerterne vredet i animationsstudiets følelsesmæssige tørretumbler af melankolsk eksistentialistisk livsvisdom pakket ind i rendyrket nuttethed.

Men ikke desto mindre har Pixars biografaktuelle ‘Onward’ (‘Fremad’ herhjemme), der handler om en dreng, der savner sin døde far, fået sindene i kog i Mellemøsten og Rusland, hvor censorer ser rødt over filmens lesbiske birollekarakter – i form af den enøjede politibetjent Specter med enhjørninghorn i panden og stemme af ‘The Chi’-serieskaber og ‘Master of None’-skuespiller Lena Waithe (en aktiv fortaler for LGBTQ-miljøet i det amerikanske).

Og hvori ligger Pixar-provokationen så, spørger du måske, hvis du ikke selv har set filmen? Såmænd i en bittelille scene, hvori Specter siger følgende til en kollega:

»It’s not easy being a new parent – my girlfriend’s daughter got me pulling my hair out, okay?«

That’s it folks. Men det er ikke desto mindre mere end nok til, at Doha, Saudi Arabien, Oman og Kuwait nu har forbudt filmen, og at Rusland har erstattet ordet »girlfriend« med »partner« på lydsporet.

Det er selvsagt ikke første gang, at Disney – som ejer Pixar – er blevet mødt med vrede over selv de mindste LGBTQ-antydninger:

Som vi skrev om i så sent som i går, skabte live-action-versionen af ‘Skønheden og Udyret’ i sin tid stor furore over karakteren LeFou, der ifølge Disney var homoseksuel. Nu er en spin-off-serie med LeFou på vej fra musestudiets streamingtjeneste Disney+, men endnu mere interessant bliver det at følge Disney og Marvels kommende superheltebrag ‘Eternals’, der lander senere i år.

Ikke alene har filmen nemlig en homoseksuel hovedrolle spillet af Brian Tyree Henry, den viser også et kys imellem karakteren og dennes husbond, samt parrets familie.

Vil Disney være klar på at skære scenerne ud, hvis Mellemøsten, Rusland og Kina rasler med censur-sablerne? Eller vil studiet tage skridtet fuldt ud og blæse deres haters et stykke?

Watch this space.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af