Verdens første film om corona er nu klar til streaming – se traileren til … ‘Corona’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mens filmbranchen verden over er lukket ned under coronakrisen, har en canadisk instruktør formået at producere den film, alle ville ønske, de havde lavet: ’Corona’.

Manden, der har arbejdet hurtigere end nogen anden, er 33-årige Mostafa Keshvari, der som den første i verden kan tage æren for at have produceret en fiktionsfilm om corona, der allerede nu ligger klar til streaming.

’Corona’ er en one-take-thriller, der udelukkende foregår i en elevator i et boligkompleks, som er fyldt til bristepunktet med xenofobiske stereotyper.

Da strømmen går, og elevatoren sætter sig fast, går den spraglede flok, inklusive en sur mand med et hagekors tatoveret i panden, en travl businessman og en hypokondrisk gravid kvinde, i panik, da de alle netop har hørt nyhederne om en ny dødelig virus i Kina.

Kollektivt udpeges den stille kinesiske nabo som en potentiel smittebærer, og hun fryses derfor komplet ude af enhver forhandling, når det kommer til at lægge den optimale plan for at komme ud af den lille elevator.

Og som filmens tagline lyder, er »frygt også en virus«.

Instruktør Keshvari blev i 2015 udtaget til Cannes kortfilmprogram med den roste ’I Ran’, men er derudover mest kendt for sine digtsamlinger, der bestemt er et kig værd, hvis man leder efter inspirerende citater til at brodere på en pude, som: »Your life is a movie, direct it before someone else will«.

Keshvari er bosat i Vancouver, hvis blandede befolkning og høje kinesiske indbyggertal inspirerede ham til at lave ’Corona’:

»Idéen kom til mig, da jeg stod i en elevator og læste om en gruppe kinesiske turister, som var blevet angrebet«, fortæller Keshvari til The Hollywood Reporter. Keshvari samle derefter straks et hold amatørskuespillere for at få filmen i kassen hurtigst muligt, dog stadigvæk uvidende om hvilket globalt omfang virussen ville ende med at få.

»På det tidspunkt var corona bare kendt som ’den kinesiske virus’. Men nu kan alle jo få den, og det er ikke kun én races problem længere. Nu må vi som menneskehed stå sammen og forsvare os imod den«, siger Keshvari.

’Corona’ kan ses på iTunes.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af