Kortfilm fortalt af Helen Mirren sætter fokus på kvindeproblemer – se fem af dem her

Kortfilm fortalt af Helen Mirren sætter fokus på kvindeproblemer – se fem af dem her

At vi mangler kvinder både foran og bag kameraet i filmindustrien, er ikke længere en formodning, men en sandhed, der vækker stor diskussion. Men også uden for den – i det store billede – priviligerede filmverden står kvinder med voldsomme udfordringer, når det kommer til muligheder, rettigheder og alment velvære. Og de kvinder får skærmtid, når WHY WOMEN? løber af stablen i netop disse dage.

Den 16-19. maj er København nemlig værtsby for verdens største kvindekonference Women Deliver, og i den anledning har The Why Foundation valgt at sætte fokus på kvinder gennem kort- og dokumentarfilm i under paraplyen WHY WOMEN?.

Her har man afholdt en kortfilmkonkurrence, hvor filmskabere fra hele verden har kunnet sende deres bud ind i form af film, der tematiserer kvinders liv. Ti vinderfilm er blevet udtrukket, og de kommer fra alt fra Ukraine til USA. Som fortællerstemme har de alle ingen ringere end Helen Mirren, der har indtalt filmtekster skrevet af forfatter Trine Beckett og danske Emma Holten.

Her er fem interessante film fra listen, som kan ses i sin fulde længde på WHY WOMEN?’s hjemmeside:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ‘What Ami did not know’

Antonio Nardella fra Italien sætter fokus på mødre og nyfødtes helbred i den animerede kortfilm ‘What Ami did not know’, der gennem det nyfødte barn Ami fortæller om rædslerne og forholdene under sin fødsel i Sierra Leone, som hun endnu ikke kender til.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ‘Every Year Every Hour Every Minute’

Illegale aborter og deres fatale konsekvenser er en dræber i u-landene, og Robin Glass’ kortfilm fra USA prøver at illustrere en grusom statistik med inspiration fra horrorgenren.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ‘One Bride, Seven Cows or a Box of Heroin’

Syv køer er prisen på en 14-årig brud i Sudan og en flaske alkohol buddet på en 12-årig vietnamesisk pige. Den ukrainske kortfilm har samlet fire historier om tvangsægteskaber, hvor unge piger ender hos ældre mænd.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ‘The Benefits of a Toilet’

Hvor stor en forskel kan adgang til toiletter gøre for verdens kvinder? Faktisk kan det forbedre deres mulighed for uddannelse, forøge deres sikkerhed og redde hele Sydneys befolkning. Se hvordan i danske Simon Nørredams innovative og legende kortfilm.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ‘It started with a duck’

Klimaforandringerne berør hele verdens befolkning – men nogle mere end andre. I danske Sara Koppels kortfilm zoomer vi ind på en familie i Bangladesh, der har måttet sulte som resultat af stigende vandstande og pludselige monsuner. Men en and kan redde dem fra det hele!

Udover kortfilmene sætter tre dokumentarer også fokus på kvinder ud fra forskellige perspektiver. ‘Mellemøstens skjulte slaver’ følger Puk Damsgaards møde med slavelignende tjenestepiger og får premiere på DR1 den 16. maj kl. 21.45. ‘Stærke kvinder’, der bliver vist på DR2 17. maj kl. 20, skildrer højtstillede kvinders arbejde for at forbedre deres køns vilkår verden over og følger blandt andet Helle Thorning-Schmidts første tid i Red Barnet. Og så handler ‘Kronprinsesse Marys Mission’ H.K.H og hendes arbejde for kvinders rettigheder – vises den 18. maj kl. 20.30 på DR1.

Se programmet for WHY WOMEN?’s visninger og events her.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af