15 dokumentarfilm er blevet Oscar-shortlistet

15 dokumentarfilm er blevet Oscar-shortlistet

De nominerede til næste års Oscar-uddeling annonceres først 24. januar, men allerede nu kan man følge med på sidelinjen i akademiets bestræbelser på at finde nomineringer til dokumentarkategorien.

Den foreløbige shortlist på 15 film er blevet offentliggjort, og den må siges at indeholde et solidt udvalg af kandidater.

Det har været et utroligt stærkt år for dokumentargenren, og kandidater som ‘Havet brænder’, ‘Life,  Animated’, ‘O.J.: Made in America’, ’13th’ og ‘Weiner’ er alle dokumentarer, som vores anmeldere har været oppe at ringe over. ‘O.J.: Made in America’ er dog nok favoritten i de flestes regnskab, om end det kan tale imod den, at den blev lanceret som en tv-serie i fem afsnit. Den blev herhjemme vist på DR2, og det samme gjorde doku-veteranen Alex Gibneys ‘Zero Days’ om USA og Israels malware-angreb på et iransk atomanlæg.

Der er dog også skamroste titler på listen, som vi endnu ikke har fået til Danmark. Her finder man først og fremmest Kirsten Johnsons meget roste ‘Cameraperson’, der udforsker de talløse antal timer, hun har brugt bag kameraet som fotograf på eksempelvis ‘Citizenfour’.

Her er de 15 film på shortlisten:

‘Cameraperson’
‘Command and Control’
‘The Eagle Huntress’
‘Havet brænder’
‘Gleason’
‘Hooligan Sparrow’
‘I Am Not Your Negro’
‘The Ivory Game’
‘Life, Animated’
‘O.J.: Made in America’
’13th’
‘Tower’
‘Weiner’
‘The Witness’
‘Zero Days’

Læs også: Et sikkert valg? Jimmy Kimmel bliver vært for Oscar-uddelingen 2017

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af