Hvad vi lige nu ved om Lars von Triers ‘The House That Jack Built’

Hvad vi lige nu ved om Lars von Triers ‘The House That Jack Built’
Uma Thurman (Foto: Vision PR)

Lars von Trier er netop påbegyndt optagelserne til sin nye film, ‘The House That Jack Built’, i Trollhättan i Sverige, og i maj rykker han og holdet videre til København for at færdiggøre filmen om en seriemorders liv.

Matt Dillon har længe været annonceret til at spille hovedrollen som Jack og har sidenhen fået selskab af skuespillerinderne Riley Keough og Sofie Gråbøl, der skal spille to af Jacks ofre. I går offentliggjorde Zentropa så navnene på yderligere to ofre: Uma Thurman og Siobhan Fallon Hogan, der begge har arbejdet med Trier før (Thurman i ‘Nymphomaniac’, Hogan i ‘Dancer in the Dark’).

De fire ofre bliver centrum i fortællingen om Jack. Filmen følger den stærkt intelligente seriemorder, der tager større og større risici i jagten på at skabe det ultimative kunstværk, selvom politiet haler ind på ham. Det bliver til fem mord i løbet af filmen.

Bruno Ganz (‘Himlen over Berlin, ‘Der Untergang’) spiller desuden manden Verge, som Jack har samtaler med om sit virke, men hvem han nøjagtigt er, vides ikke.

Til at begynde med skulle ‘The House That Jack Built’ have været en tv-serie. »Jeg skriver på en tv-serie om en seriemorder, set fra morderens point of view«, sagde han ved et interview på Københavns Universitet i april 2015 og uddybede, at serien ville udspille sig over otte afsnit. Men tv-serien bliver altså i stedet til en film, Triers første siden ‘Nymphomaniac’ fra 2014.

‘The House That Jack Built’ forventes at få biografpremiere i 2018, og alle sejl er sat til for et comeback på Cannes-festivalen i maj 2018. Trier har ikke været på festivalen, som han ellers havde et tæt forhold til, siden sine famøse Hitler-ord i 2011, hvor han blev bandlyst fra festivalen.

I en længere periode havde Trier selvpålagt mundkurv på, men nu taler han med medierne igen. I går mødte han verdenspressen i Bengtfors, og i kølvandet på Politikens store interview med Trier om hans alkohol- og stofafhængighed – og frygt for at falde igennem som kunstner uden – gik et af spørgsmålene selvfølgelig på, om han stadig er på vandvognen.

»Jeg drikker, for Guds skyld«, slog instruktøren ifølge Politiken fast. Han tilføjede: »Desværre er der ingen stoffer, der har fundet deres vej herop«.

Læs mere: Lars von Triers nye film er inspireret af Donald Trump, »rottekongen«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af