Ungt filmhold står bag rørende, autistisk kærlighedsfortælling – se kortfilmen ‘Ingen siger farvel, men alle forsvinder’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

22-årige Jeppe har det bedst med systemer. Da en kollega ændrer butikkens orden på den campingplads, hvor han arbejder, bryder verdenen sammen. Whiskyen står ikke, hvor den plejer, og det stresser – for Jeppe er autist.

Jonas Risvig har taget springet fra basen som dokumentarist og musikvideoinstruktør og for første gang instrueret og skrevet sin egen fiktionskortfilm, ‘Ingen siger farvel, men alle forsvinder’, der netop har fået premiere. Den knap 30 minutter lange film skildrer Jeppe og Mynthe, der forelsker sig i hinanden over en weekend, da hun besøger den campingplads, han arbejder på. Et rørende portræt af ungdommen indsvøbt i sommerlige omgivelser og de udfordringer, der følger med – autist eller ej.

Viktor Medom, der i øjeblikket læser på Den Danske Scenekunstskole i Odense og tidligere har medvirket i teaterforestillinger, filmdebuterer som Jeppe, mens Marie Boda spiller Mynthe.

Filmens manuskript er blevet udviklet i samarbejde med Landsforeningen Autisme, der har bidraget med viden om livet som ung og autist, hvilket især Medom har trukket på i sin månedlange research af unge autisters adfærd og tanker om kærlighed.

‘Ingen siger farvel, men alle forsvinder’ er udtaget til Odense Internationale Filmfestival, Danmarks eneste Oscar-kvalificerende festival, der løber af stablen i august.

Læs også: Min stil: ‘Straight Forward’-aktuelle Marie Boda: »Jeg skal ikke klæde mig på for nogen andres skyld end min egen«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af