Én bestemt gyser skræmte Ewan McGregor fra at se ‘The Shining’ – nu spiller han med i efterfølgeren

Én bestemt gyser skræmte Ewan McGregor fra at se ‘The Shining’ – nu spiller han med i efterfølgeren
Ewan McGregor efterligner fader Jack, som Dan Torrance i 'Dr. Sleep'.

Selvom han i næste uge kan ses i ‘Doctor Sleep’, den imødesete filmfortsættelse til Stephen King-klassikeren ‘The Shining’, har skuespiller Ewan McGregor faktisk undgået gysergenren siden han var teenager. Dengang blev han nemlig traumatiseret af John Carpenters ’Halloween’, mens han var på turné med sit sækkepibeorkester (…).

Det fortæller han til Entertainment Weekly:

»Jeg så ’Halloween’, da jeg var omkring 13 eller 14. Jeg var taget til Holland med et sækkepibeorkester, jeg spillede i. Vi spillede i gaderne i byen Den Bosch. En nat viste dem, som vi boede hos ’Halloween’ – for os, en flok børn. Jeg ved ikke, hvad de havde gang i. Fucking sadister! Da vi senere gik, havde den person, der havde sat filmen på, også hængt et håndklæde op ude foran døren. Et vådt håndklæde, som vi vandrede direkte ind i. Det skræmte livet af alle. Og dér gik det bare op for mig, at horrorfilm ikke var noget for mig«.

I ‘Doctor Sleep’ spiller McGregor den voksne udgave af drengen Danny Torrance fra ‘The Shining’, der stadig døjer med barnetraumet fra de hjemsøgte hotelgange på The Overlook Hotel.

Men netop på grund af den dårlige gyseroplevelse i Holland, tøvede skuespilleren længe med at se Stanley Kubricks nervepirrende – om end stærkt anmelderroste – filmatisering af Kings roman:

»Det tog mig årevis at tage mig sammen til at se ’The Shining’, fordi jeg havde hørt, at den var så uhyggelig«, siger McGregor.

Det er muligvis ikke lige så uhyggeligt at spille med i en gyser, som at se dem. Men det er svært at forestille sig, at McGregor er kommet igennem ’Doctor Sleep’-instruktøren Mike Flanagans foregående projekt, Netflix-serien ’The Haunting of Hill House’.

’Doctor Sleep’ får biografpremiere 7. november.

Læs også: Fem iskolde Stephen King-gys du kan streame lige nu

Læs også: Alt det Stephen King har gjort mig dødsensangst for, og hvorfor jeg ikke ville undvære dem

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af