Nu kommer reklamerne på Netflix – og det skal koste at dele konto

Nu kommer reklamerne på Netflix – og det skal koste at dele konto
'Stranger Things' sæson 4. (Foto: Netflix)

Så sker det: I starten af 2023 introducerer Netflix for første gang reklamer på streamingtjenesten.

Det skriver Indiewire i kølvandet på Netflix’ egen udmelding i går, hvor firmaet afslørede, at det har tabt 970.000 abonnenter i andet kvartal af 2022. En heftig portion, om end ikke så mange, som Netflix frygtede tidligere på året, hvor et estimat lød på 2 millioner (blandt andet grundet krigen i Ukraine, der fik Netflix til at trække stikket for hele det russiske marked).

Den kommende reklamemodel skal selvsagt være med til at lappe hullerne i indtjeningen, og planen er at indføre et nyt, billigere abonnement som alternativ til de allerede eksisterende abonnementsudbud – du behøver altså ikke umiddelbart at frygte, at din tømmermands-binge 1. januar pludselig afbrydes af tilbudsfanfarer så længe du holder dig til dit vanlige abonnement.

Netflix har endnu ikke fastsat en pris på det nye abonnement, men det er ikke det eneste tiltag, der er på vej: Nu skal det nemlig også være slut med at dele sin konto med vennerne, og snyde Netflix for dyrebare abonnementskroner dén vej rundt.

Streamingtjenesten vurderer, at flere end 100 millioner hjem verden over er »streaming-snyltere«, men et nyligt forsøg i det sydamerikanske marked peger på den løsning, at ens abonnementsplan dikterer, hvor mange man kan dele sit kodeord med. Hvis man vil dele med flere end det antal, ens plan indeholder, så må man betale ekstra.

Den præcise startdato for introduktionen af det nye reklameabonnement samt dele-funktionen er ikke meldt ud endnu, idet Netflix vil starte med at drypteste i forskellige markeder. Disney+ har ligeledes varslet, at de barsler med en reklamemodel inden længe.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af