‘Squid Game’-skaber forsvarer reality-spinoff

‘Squid Game’-skaber forsvarer reality-spinoff

Der er to fortsættelser på vej af det verdensomspændende koreanske Netflix-hit ‘Squid Game’. Den ene fik en mere positiv medfart end den anden. 

Udover en klassisk sæson to af serien om det ‘Battle Royale’-inspirerede dystopieksperiment, hvor mennesker sætter livet på spil i håbet om en enorm pengepræmie, er der også en realitykonkurrence på vej fra Netflix, ‘Squid Game: The Challenge’, der kopierer det fiktive spil – uden den fatale del, selvfølgelig. 

Realityversionen vakte opsigt, da ‘Squid Game’-universets dødelige spil nærmere havde til ærinde at udstille kapitalismens afstumpethed, end at afføde endnu et realityshow. 

I den kommende reality-version af ‘Squid Game’ får ​​456 rigtige spillere lov til at kæmpe om 4,56 millioner dollars svarende til cirka til 32 millioner kroner. 

Men seriens bagmand Hwang Dong-hyuk fortalte i forbindelse med mandagens Emmy-uddeling Variety, at han ikke ser realityprogrammet som et problem for den oprindelige ‘Squid Game’, da det ikke vil undergrave seriens pointe: 

»Det tror jeg på, selvom vores serie viderebringer et ret så tungt budskab – og at jeg ved, at der er nogle bekymringer omkring at tage det budskab og lave det om et realityprogram med en pengepræmie«.

Hwang Donh-hyuk maner dem til ro, som har forholdt sig kritisk til realityprogrammet: 

»(…) Jeg føler, at når du tager ting for alvorligt, så er det virkelig ikke den bedste vej frem for underholdningsindustrien (…)« og forklarede, at han så det som en positiv ting:

»Jeg vil mene, at reproduktioner af den art vil vække ny forståelse i branchen, og jeg håber, at det vil bane en fremragende ny retning for industrien generelt«

Hwang Don-hyuk har netop vundet en Emmy for instruktionen af ‘Squid Game’s pilotafsnit ‘Red Light, Green Light’. Samtidig blev der skrevet Emmy-historie, da seriens hovedrolleindehaver Lee Jung-Jae som den første asiatiske skuespiller vandt prisen for bedste skuespiller i en dramaserie. 

Skaberen har tidligere fortalt, at serien forventes at ramme skærmene i slutningen af 2023 eller starten af 2024.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af