»Du er en blond hore, og ingen kommer nogensinde til at elske dig« – Saturday Night Live griller Marilyn Monroe i ‘Blonde’-parodi

»Du er en blond hore, og ingen kommer nogensinde til at elske dig« – Saturday Night Live griller Marilyn Monroe i ‘Blonde’-parodi

»Du er en luder, en blond hore, og ingen kommer nogensinde til at elske dig din klamme luder, du forgifter vores børn. Ikke fan«. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvis man er blandt en af de kritiske røster, der ikke brød sig om fremstillingen af Marilyn Monroe i Andrew Dominiks portrætfilm ‘Blonde’, kunne det meget vel lyde som en grovkornet opsummering af Netflix-filmen. 

Det er dog heldigvis blot et citat fra lørdagens Saturday Night Live-sketch, hvor programmets Chloe Fineman parodierer Ana De Armas præstation som Marilyn Monroe, mens SNL-gæstestjerne Brendan Gleeson læser hendes fanbreve op. Der dog hurtigt viser sig ikke at være det mindste beundrende, men sækkevis af tilsvininger. 

Saturday Night Live-sketchen udspiller sig i Marilyn Monroes omklædningsrum, hvor stjernen er nervøs over at gå ind til optagelsen og har svært ved at fremkalde “Marilyn Monroe”, ikke ulig ‘Blonde’, hvor skuespillerens splittelse mellem stjernepersonaet og hendes borgerlige navn Norma Jeane Baker spiller en stor rolle. Desuden spiller netop fanbrevene en lignende rolle i filmen, hvor også en opdigtet korrespondance med stjernens far har en prominent rolle i hendes undergang.

Den kontroversielle film om Hollywood-ikonet har fået heftig kritik for at offerliggørelsen af sin hovedperson, der blot reproducerer fortidens flade og sexistiske fremstilling af skuespilleren. For ikke at nævne den del af kritikken, der mener filmen går abortmodstandens ærinde. I følge instruktør Andrew Dominik selv er det dog hele pointen, at filmen forvandler Marilyn Monroes virkelige oplevelser til en gyser, som publikum selv skal at mærke på egen krop.   

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af