De tre serier, du skal se for at være med i samtalen lige nu

Der er næsten altid nogle serier i tiden, som man er nødt til at se, hvis man ikke skal føle sig uden for den populærkulturelle diskurs over frokostbord, kaffeautomat og sociale medier. Efter ’The Last of Us’ sluttede, var der et kortvarigt tomrum, men lige nu er tre stærkt seværdige serier ikke til at komme udenom.
De tre serier, du skal se for at være med i samtalen lige nu
Keri Russell i 'The Diplomat'. (Foto: Alex Bailey/Netflix)

’The Diplomat’

Det er blot fem dage siden, Debora Cahns politiske drama ramte Netflix, og den er allerede talk of the town på en måde, som selv HBO’s største zeitgeist-hit – se nedenfor – skal stramme sig an for at holde trit med.

’The Diplomat’ handler om den knalddygtige, fremadstormende embedskvinde Kate Wyler, der får jobbet som amerikansk ambassadør i London midt i en international krise forårsaget af et dødeligt angreb på et britisk hangarskib. Wyler skulle egentlig udsendes til Kabul, men magtfulde kræfter i Washington har store planer med hende, og hurtigt kastes hun ind i et storpolitisk spil, der både involverer Iran, Rusland og en kommende potentiel åbning som vicepræsident i USA.

Skaber Debora Cahn har tidligere arbejdet på både serien over alle politiske serier, ’The West Wing’, og den ofte forrygende ’Homeland’, og ’The Diplomat’ er faktisk ret præcist et tværsnit af de to serier. Den har varmen, humoren og den politiske kompleksitet fra ’The West Wing’ og det internationale format med blik for efterretningsverdenens gedulgte spil og bingeværdige intriger fra ’Homeland’.

Og så har den et powerhouse i form af Keri Russell i hovedrollen, hendes første store rolle efter ’The Americans’.

Kan ses på Netflix. Læs Soundvenues anmeldelse.

Ali Wong og Steven Yeun i ‘Beef’. (Foto: Andrew Cooper/Netflix)

’Beef’

Den dybt originale serie med Steven Yeun og Ali Wong i hovedrollen ramte måske ikke Netflix med samme eksplosion som ’The Diplomat’, da den fik premiere 5. april, men den er blevet et sikkert slowburn-hit og en udpræget anmelderfavorit. Helt fortjent.

Steven Yeun spiller Danny Cho, en uforløst byggeentreprenør, der en dag forvilder sig ind i en voldsom omgang vejvrede-episode med den succesfulde forretningskvinde Amy Lau, som står over for at sælge sit plantefirma for millioner.

Deres sammenstød, der kulminerer i en decideret biljagt, er så intenst, at det bliver et internetfænomen, og heller ikke efterfølgende har de to modsætninger i sinde at deeskalere konflikten. Tværtimod bliver deres tilfældige møde begyndelsen på en deroute, der er lige så forfærdende, som den er underholdende og overraskende at følge.

Den koreanske instruktør Lee Sung tager os på af- og vildveje i sin serie, der under fortællingen om road rage og hævn udfolder en dybt menneskelig historie om uforløst ambition og undertrykt eksistentiel uro.

Verdensklasseskuespilleren Yeun og komikeren Wong er begge utrolige i hovedrollerne i en serie, hvis biroller også hæver sig mindeværdigt over mængden. Inklusive kunstneren David Cho, der dog har bragt serien i lidt af en shitstorm, efter hans gamle kommentarer om en overgrebssituation så dagens lys.

Kan ses på Netflix. Læs Soundvenues anmeldelse.

‘Succession’ sæson 4 afsnit 4. (Foto: HBO Max)

’Succession’

Det er naturligvis denne artikels mindst overraskende indslag, men vi kommer ikke uden om, at ’Succession’ er disse ugers helt store seriebegivenhed med sin fjerde og sidste sæson.

For nu skal nøglen til Waystar Royco-imperiet endegyldigt deles ud, og serieskaber Jesse Armstrong & co. har lagt hårdt for land i sæsonens første halvdel, der har budt på adskillige mindeværdige afsnit.

For nogle er det ugentlige nye ’Succession’-afsnit en lige så stor begivenhed, som ’Game of Thrones’ var for mange i dennes velmagtsdage, men det er, som om satiren over the one percent trods alt stadig er mere nichet. En stor niche, bevares, men er der måske stadig en gruppe, som har svært ved at afkode, om seriens grå jakkesæt, finansjargon og usympatiske hovedpersoner er noget for dem?

Det korte svar er: Det er det. På linje med klassikere som ’Breaking Bad’, ’Mad Men’ og ’The Sopranos’ er ’Succession’ en af de serier, man ikke må snyde sig selv for: en af de mest velskrevne, sjoveste og kyniske serier nogensinde.

Kan ses på HBO Max. Læs Soundvenues ugentlige recaps.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af