‘Messi Meets America’: Verdens bedste fodboldspiller er en temmelig kedelig interviewperson

‘Messi Meets America’: Verdens bedste fodboldspiller er en temmelig kedelig interviewperson
'Messi Meets America'. (Foto: Apple TV+.)

»Vi gjorde det for ligaen, vi gjorde det for sporten, vi gjorde det for Amerika«, siger David Beckham højtideligt i starten af den nye dokumentarserie ’Messi Meets America’.

Det engelske fodboldikon og nuværende medejer af den amerikanske fodboldklub Inter Miami CF taler om at hente verdens bedste fodboldspiller til klubben. I juli 2023 skiftede Lionel Messi således fra Paris Saint-Germain til den blot fem år unge klub i amerikanske Major League Soccer, hvilket fik millionvis af nye øjne fra hele verden til at kigge mod både klubben og ligaen.

Sjovt nok er David Beckham også selv aktuel som hovedperson i en anden dokumentar, Netflix-serien ’Beckham’, der skildrer hans flotte karriere og rejse fra genert provinsdreng til global superstjerne.

‘Messi Meets America’. (Foto: Apple TV+.)

En lignende dokumentar om Messis karriere er også på vej fra Apple TV+. Ærindet med streamingtjenestens aktuelle miniserie er altså ikke at tegne de store linjer i den argentinske teknikers trofæspækkede karriere. Som titlen indikerer, fokuserer ’Messi Meets America’ næsten udelukkende på den korte periode fra sommeren 2023 og frem til nu.

I en række interviews forholder ejere, holdkammerater, journalister og fans sig til Messis betydning for klubben. Og det bliver hurtigt meget trivielt. For alle siger med forskellige ord stort set det samme: At Messi er verdens bedste fodboldspiller, og at det er helt vildt, han nu spiller i Inter Miami.

Hovedpersonen medvirker også selv i interviewbidder, hvor han sætter ord på sin ankomst i klubben, sine nye holdkammerater og kampene. Problemet er, at Messi i modsætning til sin nu afdøde landsmand Diego Maradona (der for nogle år siden var i centrum for en fremragende dokumentarfilm) ikke har forfærdeligt meget kant. I ’Messi Meets America’ er han en sympatisk, men temmelig kedelig interviewperson, der sjældent ytrer nogen citatværdige sætninger.

‘Messi Meets America’. (Foto: Apple TV+.)

Det er selvfølgelig også Messis evner med bolden, der har gjort ham verdenskendt. Dem får vi lov at se i hans første håndfuld Inter Miami-kampe – tilsat højdramatisk musik, entusiastiske kommentatorstemmer og reaktionsskud, som man kender det fra de amerikanske sportskanaler.

Det mest interessante ved ’Messi Meets America’ kunne potentielt set være ’America’-delen. Soccer er en sportsgren i fremgang i USA – både hvad angår sportsligt niveau og publikumstal – hvilket Messis ankomst får sat yderligere skub i.

Dokumentaren viser dette med en masse optagelser af begejstrede fodboldfans – både hjemme i Miami og i udebanebyerne. Fanfortællingerne har dog samme problem som mange af de andre interviews: De føles ret overfladiske.

De mest vedkommende historier i ’Messi Meets America’ handler ikke direkte om Messi, men om nogle af hans nye holdkammerater, der selvfølgelig får rigtigt meget ud af at spille sammen med stjernen.

‘Messi Meets America’. (Foto: Apple TV+.)

Vi møder for eksempel de to unge talenter Benjamin Cremaschi og David Ruiz, der står for et par afgørende præstationer i løbet af sæsonen. Modsat Messi lader de også kameraet komme med dem hjem, så man også forstår, hvad de kommer af.

Vi lærer også den rolige, beskedne og relativt ukendte amerikanske målmand Drake Callender at kende. Hans historie udvikler sig i tredje afsnit i en spændende retning, idet han får en overraskende helterolle, da klubben kæmper for at vinde sit allerførste trofæ.

Succeshistorier som Callenders underdog-fortælling er noget af det, der gør sport fascinerende at følge. Der skal dog helst være noget modstand, før sejren til sidst gør indtryk.

Dermed er det faktisk uheldigt for dokumentaren, at alt tilsyneladende kører som smurt i Inter Miami, fra det sekund Messi ankommer til klubben og begynder at sparke kasser ind.


Kort sagt:
Det bliver hurtigt trivielt at se dokumentarserien ’Messi Meets America’, hvor verdensstjernens relativt ukendte holdkammerater i amerikanske Inter Miami faktisk kommer med de mest vedkommende historier.

Anmeldt på baggrund af de tre første afsnit.

’Messi Meets America’. Serie. Tilrettelægger: Nizar Assad. Medvirkende: Lionel Messi, David Beckham, Sergio Busquets, Jordi Alba. Spilletid: 6 afsnit á 30-40 min. Premiere: Kan ses på Apple TV+.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af