Kevin Costner er træt af »fintfølende« diskussion om repræsentation af USA’s oprindelige folk på film

Kevin Costner er træt af »fintfølende« diskussion om repræsentation af USA’s oprindelige folk på film
’Horizon: En amerikansk saga del 1’. (Foto: SF Studios)

Kevin Costner, der er biografaktuel som instruktør bag og hovedrolleindehaver i den todelte westernfilm ‘Horizon: En amerikansk saga’, er godt træt af en vis tendens omkring offentlighedens omtale af genren.

Filmstjernen er nærmere bestemt imod folk, der forholder sig »fintfølende« til repræsentation af USA’s oprindelige folk på film. Det fortæller Costner i et interview med Entertainment Weekly, da journalisten spørger ham, om han er bekymret over, hvordan publikum opfatter hans skildring af oprindelige amerikanere i sin nye film.

»Jeg er bare så træt af, at alle forsøger at være så fintfølende omkring ting«, lyder svaret.

»De oprindelige amerikanere var vrede. Jeg føler ikke, at jeg blive nødt til at holde nogen i hånden. ‘Åh Gud, så sker det igen. Indianere er skurkene.’ Selvfølgelig er de ikke skurkene. Men hvis man vil være begrænset, hvis folk ikke er villige til at se, hvordan noget udfolder sig, så ved jeg ikke, hvad jeg skal sige«.

‘Horizon: En amerikansk saga del 1’ indeholder ifølge Indiewire en scene, hvor oprindelige amerikanere udfører en massakre mod bosættere i et forsøg på at beskytte deres territorium.

»Jeg er ikke interesseret i at holde folk i hånden«, siger Costner om skildringen af USA’s oprindelige folk i den nye film.

»Virkeligheden er, at det var for mange telte, og at Apache-folket tog derned og forsøgte at udslette bosætterne. Deres vrede kommer af, at de ikke er i stand til at jage. De er nødt til at tage hen og interagere med stammer, efter de for længe siden havde løst disse problemer«.

Anden halvdel af ‘Horizon: En amerikansk saga’ kommer i biograferne 15. august.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af