1. Hun ved godt selv, at hun er skinger
I vinter så jeg den mexicansk-amerikanske komiker Lara Ricote på scenen på Bremen, hvor jeg blev blæst bagover af hendes totalt uforfængelige, virkelig fjollede og ekstremt morsomme måde at lave standup på.
Her optrådte hun med uddrag fra sit første soloshow ‘GRL/LATNX/DEF’, som tilbage i 2022 skaffede hende prisen for bedste nye talent på den prestigefulde Fringe-festival i Edinburgh. Nu kan man til gengæld se det gratis på YouTube.
27-årige Ricote er født i Mexico og vokset op i Miami, men blev først komiker, da hun flyttede til Amsterdam, hvor hun også er praktiserende klovn. Hun er desuden hørehæmmet (ifølge sig selv »deaf«, men på »disabled light«-måden), hvilket fylder en del i hendes standup.
I hvert fald er det derfor, hun lyder som »hvis Bart Simpson var din ven og havde sendt dig en lydbesked på WhatsApp, som du hørte på 1,5 hastighed«.
‘GRL/LATNX/DEF’ kan ses på YouTube.
2. En genopstået millennial-fantasi
Der er kommet en Netlfix-serie, som får mange til at ånde et lettelsens suk og some-skrige euforisk, at DEN ROMANTISKE KOMEDIE ER TILBAGE. Ikke nødvendigvis i sig selv noget specielt sigende statement, da romcom-genren af en eller anden grund altid er ved at dø eller blevet vækket til live igen. Måske fordi dens fans elsker drama.
Ikke desto mindre lader ‘Nobody Wants This’ faktisk til at være præcis det, mange længe har drømt om.
Den følger den umage forelskelse mellem den bramfri sexpodcastvært og seriedater Joanne ( Kristen Bell) og den nyligt single rabbiner Noah (Adam Brody).
Jeg har set adskillige afsnit, men vil være ærlig at indrømme, at jeg ikke er i stand til at vurdere noget objektivt, hvor mit livs største fiktive forelskelse Seth Cohen fra ‘The O.C.’ spiller dreamboat. Heldigvis fik serien også fem velargumenterede stjerner af Soundvenues anmelder Luna Ehlers.
‘Nobody Wants This’ kan ses på Netflix.
3. Hvem var de stenkastende autonome voldsspykopater fra helvede?
Det er et under, at der skulle gå så længe, inden der var nogen der satte sig for at lave tv-fiktion ud af rydningen af Jagtvej 69, der i 2007 forløb med intenst ungdomsoprør, brændende biler og et kulturclash mellem punk og konservativ kristendom. Et gudsbenådet drama.
Tidligere på året fik vi lov til at mærke lidt sus af det dramatiske potentiale i podcasten ‘Ruths Hus’. I Mads Matthiesen og Jesper Finks DR-serie er fokus dog lagt inden for for husets mure, hvor vi følger en gruppe af dets unge fuldtidsbeboere.
‘Ungeren’ er en overraskende rolig genfortælling og viser nogle af de mennesker og følelser, der gemte sig bag nogle af de »500 stenkastende, autonome voldspsykopater fra helvede«, Ruth Evensen fik med i købet.
Samtidig er det tankevækkende, hvor mange af de politiske fikspunkter og konflikter, der stadig gør sig gældende i dagens debat.
‘Ungeren’ kan ses på DRTV.
Set det hele? Tjek vores streaming-anbefalinger fra sidste uge.