Stor Facebook-læk viser voksende utilfredshed blandt ansatte

Stor Facebook-læk viser voksende utilfredshed blandt ansatte
Still fra Mark Zuckerbergs video på Facebook.

Det er ikke nemt at være Facebook. Tilsynsmyndigheder i både USA og Europa undersøger firmaet for alskens sager om antitrust og manglende beskyttelse af personoplysninger, og nu går de et amerikansk præsidentvalg i møde, som i høj grad splitter sociale medier.

Udadtil bakser firmaet altså med en del kontroverser, men internt begynder det at se lige så slemt ud. Det viser en stor læk, som The Verge viderebringer.

Lækken består blandt andet af 16 lydoptagelser fra Facebooks ugentlige, interne spørgetime, hvor de ansatte kan stille spørgsmål direkte til Mark Zuckerberg.

Optagelserne strækker sig over hele året, og de tegner derfor et billede af ansatte, der langsomt har mistet tålmodigheden med Facebooks ledelse. Det skyldes især platformens manglende indsats efter de racerelaterede optøjer i USA tidligere på året og politisk indhold fra den amerikanske højrefløj.

De ansattes utilfredshed kulminerede i sommer, hvor flere tog offentlig afstand fra Facebooks ageren. Ifølge lækken nægter Mark Zuckerberg dog, at personlige holdninger skal komme i vejen for platformens ytringsfrihed:

»Jeg har en klar holdning til denne præsident. Det er en personlig holdning. En holdning, som jeg virkelig mener. Men det er ikke en holdning, der skal sløre min dømmekraft, når jeg laver ændringer i vores politik«, siger Mark Zuckerberg i en af optagelserne. »Vi er nødt til at være en neutral platform og træffe de beslutninger ud fra et fast sæt regler og principper«.

Andre optagelser viser ligeledes en klar skuffelse over håndteringen af kontroversielle problematikker, som andre af Facebooks topchefer har leveret i år.

Tidligere i denne uge var Facebook også i vælten, efter de havde udtalt, at de muligvis ikke længere kunne operere i Europa på grund af strenge krav fra irske tilsynsmyndigheder.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af