VM i Qatar går viralt for alt andet end fodbold

VM i Qatar går viralt for alt andet end fodbold
VM i Qatar skulle have handlet om fodbold, men trækker i stedet overskrifter for døde slavearbejdere, falske fans og forbud mod salg af øl. (Foto: Richard Sellers/Getty Images)

Årets største og mest kontroversielle fodboldturnering blev skudt i gang søndag, da værtsholdet fra Qatar tog imod Ecuador i åbningskampen til VM.

Indtil videre er det dog ikke så meget fodbolden, som stjæler opmærksomheden på sociale medier, men nærmere forholdene for fans, der er rejst til ørkenstaten.

Her er nemlig ikke meget at juble over, hvis man skal tro en video, hvor indkvarteringen lader til at være tætstående telte med to senge og absolut ingen privatliv for den nette sum af næsten 1.500 kroner per nat.

Det britiske nyhedsmedie BBC har sendt et hold af sted, og de har ligeledes en lignende video fra deres kamerakvinde, som på TikTok har lavet en mere grundig gennemgang af området.

Bedre bliver det ikke for maden, hvor en græsk salat koster knap 80 kroner for det, der lader til at være iceberg vendt med agurk, tomater, peberfrugt og et par oliven.

Ikke videre mættende for det beløb og måske heller ikke videre græsk, hvis nu vi skal være helt ærlige.

Videoerne og billederne fra Qatar har fået flere brugere online til at sammenligne VM-turneringen med fiasko-festivalen Fyre Fest.

Her betalte gæsterne enorme summer for at se kunstnere som Major Lazer, Migos og Disclosure, men blev i stedet mødt af usle forhold og fesen mad, inden hele festivalen lukkede ned, inden den rigtig kom i gang.

Turneringen i Qatar, der angiveligt har kostet 6.500 migrantarbejdere livet, løber til og med den 18. december.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af