Amy Poehler og ’The Sims’ bekæmper kønsdiskrimination med gaming-kreativitet

Spilindustrien har længe været anklaget for at fremme asocial opførsel. Desuden er der kommet en mere og mere udtalt kønsdiskrimination og chikanekultur i gamermiljøet, hvorfor det seneste samarbejde mellem ’The Sims’ og Amy Poehler’s Smart Girls er bemærkelsesværdig på flere punkter. De to er nemlig gået sammen for at rejse et flag for digital kreativitet hos piger.

Amy Poehler’s Smart Girls, en organisation skabt af skuespiller og komiker Amy Poehler og producer Meredith Walker (der ligesom Poehler tidligere arbejdede på ‘Saturday Night Live’), har til formål at fremme unge pigers kreativitet og vise at topmålet for succes ikke behøver være popularitet i klassen. Med det in mente er de indgået i et samarbejde med spiludvikleren EA, nærmere bestemt holdet bag ’The Sims’.

Samarbejdsprojektet går ud på, at en håndfuld unge piger med hver deres særlige interessefelt kommer i kontakt med ’The Sims’-udviklere for at rådgive dem i, hvordan man kan skabe størst autenticitet i spiluniverset. Ideen er, at de to parter kan inspirere hinanden – og at spillet kan hjælpe flere brugere med at dyrke deres hobbyer, så de bliver motiveret til at føre dem videre i livet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mens en af pigerne foreslog flere stole i musiklokalet, så brugere ville blive opfordret til fælles jam sessions, forklarer en anden pige hvor vigtig den nye ’græd i et skab’-funktion er. Det handler altså om at gøre det hele mere realistisk – på godt og på ondt – og lade brugere udtrykke sig naturligt i den virtuelle verden.

At det netop er unge piger og ikke unge drenge der kommer ind og plejer interesserne, er også værd at notere. For da Gamergate brød ud i 2014, og da SXSW sidste år meldte ud at de ville aflyse deres paneldebat om chikane i gamingmiljøet, blev der skabt en noget ladet stemning i forhold til kvinder og tech. Sideløbende har der formet sig en modbølge med fænomener som #ILookLikeAnEngineer og BBC-programmet ‘Girls Can Code’.

Dét der gør Sims/Smart Girls-samarbejdet særlig vellykket er, at den fremmer dine naturlige interesser gennem gaming. Det handler altså ikke om at vise verdenen at kvinder også kan “do science” eller fixe en bærbar, istedet er der fokus på alle mulige typer kreative – og sociale – udfoldelser, der fostres i det virtuelle univers, og så føres videre ud i den virkelige verden.

Læs også: Ti skarpe til Christina Agger, der står bag den nye, danske smartphone

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af