Soundvenue går ud: Næste uge skal vi til gudstjeneste med en dj og danse til en bogreception

Soundvenues nye guide til ugens mest pirrende events udkommer fremover hver søndag. Vi håber at kildre din nysgerrighed, inspirere dig til nye oplevelser og til at gå mere ud.
Soundvenue går ud: Næste uge skal vi til gudstjeneste med en dj og danse til en bogreception
Angående Mig. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

SOUNDVENUE GÅR UD. Har du også svært ved at navigere i de utallige kulturarrangementer, der hver eneste uge er på programmet i København? Så kan du fremover trygt sætte din lid til Soundvenue.

I vores nye kulturguide retter vi blikket ud i byen og udvælger hver søndag den kommende uges beddste oplevelser i hovedstaden, så du er sikker på ikke at gå glip af at danse til en bogreception, tage til gudstjeneste med en dj eller opleve et kunstværk, hvor verden består udelukkende af blåbær.

Vi gør også plads til læseranbefalinger i guiden, så send os en mail på gaarud@soundvenue.com eller en dm på Instagram, hvis du kender til et arrangement, man absolut ikke må gå glip af!

Billie Eilish. (Foto: PR)

Billie Eilish i mørke

På coveret til hendes monstersuccesfulde album ‘Hit Me Hard and Soft’ fra maj synker Billie Eilish selv ned i det mørke dyb på bunden af havet.

Mandag aften kan du i en lige så komplet mørklagt biografsal på Nørrebro fordybe dig i albummet fra start til slut, hvis ikke det er nok for dig bare at lukke øjnene, mens du lytter til ‘Birds of a Feather’ eller ‘Lunch’.

Pitchblack Playback: Billie Eillish
Empire Bio, mandag 30. september, kl. 18 og 19.30

Nyt blik på nationaldigteren

En smart nicheboghandel på Nørrebro og H.C. Andersen lyder måske ikke umiddelbart som et klassisk match. Ikke desto mindre er det præmissen, når Super.cph inviterer til en undersøgelse af nationaldigterens eget indre liv gennem en nutidig læsning af hans værker, breve og dagbøger.

Det sker sammen med litteraturforsker Henrik Lübker, der i en blanding af talk og performance forsøger at blive klogere på det mysterie, som mennesket H.C. Andersen var – også for sig selv.

Performance and Play in H.C. Andersen’s Art and Life
Super.Cph, tirsdag 1. oktober, kl. 18.15

Angående Mig boiler på H15

I et af Kødbyens mange hjerter inviterer den danske musiker pixel.daddy igen til høj energi, når han med hudløse Angående Mig som co-host og kurator inviterer en stribe kunstnere forbi ‘pixel.daddys Spoiler Room’ på H15.

Som et spil på det traditionelle Boiler Room-setup får du denne aften mulighed for at høre nyt materiale og works-in-progress.

pixel. daddy’s Spoiler Room x Angående mig
H15, torsdag 3. oktober, kl. 19

Lucia Odoom læser op og inviterer til dans

Kulturjournalist på Politiken, vært på podcasten ‘Poptillægget’ og nu også forfatter. Lucia Odoom er i næste uge aktuel med debutromanen ‘Cosmos’ om en ghanesisk flaskesamler i København, der forsøger at skrabe penge sammen og navigere i tilværelsen, og kommunikerer med sin familie i hjemlandet via WhatsApp.

Til bogereceptionen kan du høre Odoom læse op fra bogen, mens Mads Axelsen efterfølgende spiller op til dans.

Bogreception: ‘Cosmos‘ af Lucia Odoom
Johan Borups Højskole, torsdag 3. oktober, kl. 18-23

En blå menneskekylling på kunstmenuen

I en fusion af dansk og amerikansk præsenterer kunstnerne Steffen Jørgensen og Will Bennedict nu anden sæson af deres serieinspirerede videoinstallation ‘The Restaurant’.

Mad er måske omdrejningspunktet, men så er der også noget med en blå menneskekylling, en undersøgelse af en verden i blåbær og dyr, der forsker i mikrobiomer. Forestil dig alt det mad, du kender, men gennem et forstyrret blik. Du kan som forret til ferniseringen se første sæson her.

Fernisering: The Restaurant Season 2
Den Frie Udstillingsbygning, fredag 4. oktober, kl. 17

Maratondans dine længsler ud

Der er som sædvanligt fest på Jolene fredag. Men denne gang får natklubben udenlandsk besøg af den indflydelsesrige engelske dj Giles Smith.

Det er det københavnerbaserede festkollektiv Panacea.cph – inspireret af dj-fællesskabet Radio Panini – der inviterer til maratondans, og Giles Smith varmer kroppen op med alt fra hiphop til soul, boogie og house.

Panacea.cph presents: Giles Smith
Jolene Bar, fredag 4. oktober, kl. 23.-05

80’er-musik, drag og banko

Vesterbros kulturkirke holder endnu en omgang banko i det høje rum og får denne gang besøg af drag queen Betty Bitschlap. Hun har samlet alle de bedste 80’er-hits og byttet dem ud med tallene på bankopladen.

Forvent Whitney Houston, Madonna, Prince og Helmig. Begivenheden udelukker heller ikke, at en sang eller to bliver sunget af værten selv. Efter banko er der dansegulv.

80’er-musikbanko med Betty Bitschlap
Absalon, lørdag 5. oktober, kl. 20.30-02

N.E.Girl. (Foto: PR)

Rave i Hangaren

Hangaren på Refshaleøen er stedet for dem, der har brug for at forsvinde ind i ravejunglen.

På lørdag får de besøg af Mary Harp, Fap the Producer og Roger, men særligt glæder vi os til N.E.Girl og hendes fokus på bastunge UK-genrer.

N.E.Girl, Fap The Producer, Marry Harp, Roger
Hangaren, lørdag 5. oktober, kl. 23-06

Trentemøller ved alteret

Det bliver en lidt anderledes søndagsgudstjeneste, når Tagensbo Kirke åbner dørene for konceptet God Goes Deep søndag aften.

Ved alteret vil duoen Motorpsych – som består af Trentemøller og TOM And His Computer – skabe et »to timers drømmende, dybt, hypnotisk og hallucinerende dj-set«. Du kender det sakrale rum, men måske bliver det her en ny måde at komme lidt op i himlen på.

God Goes Deep
Tagensbo Kirke, søndag 6. oktober, kl. 20-22

… og ugens læseranbefaling:

Release Party m. Fame Hunter + The Bird (live)
»Et vanvittigt danse-lineup efter efterårsmørkets frembrud til en gratis mønts pris med garanteret god stemning. Jeg vil gerne slutte min aften af til release-festen for at danse til god musik. Særligt har jeg ærgret mig over at misse The Bird på årets Roskilde og bliver derfor nødt til at se og lytte med denne gang. Gratis entré«. Anbefalet af Celine Solhøj Nebel

Fame Hunter Release Party
The Lab, torsdag 3. oktober, kl. 21-24

Har du en læseranbefaling til næste uges ‘Soundvenue går ud’, så send os en mail på gaarud@soundvenue.com eller en dm på Instagram.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af