8 skæve til: Baum und Pferdgarten

8 skæve til: Baum und Pferdgarten
Helle Hestehave og Rikke Baumgarten (Foto: Sascha Oda)

Den danske designerduo Rikke Baumgarten og Helle Hestehave kan noget særligt med mønstre og prints. Et godt bevis er deres aktuelle kollektion, hvor print med roser og japanske kirsebærtræer er mikset med striber og Børge Mogensen-inspirerede tern.

Hvem ville I vælge, hvis I kunne være en superhelt for en dag?
Helle: »Jamen, hvad er en superhelt? Hvis jeg kunne være Michelle Obama for en dag, kunne det være dybt interessant. Det, hun gør, og det, hun betyder for mange mennesker, er enormt«.
Rikke: »Kan jeg så være Obama? Man kan sige meget om de amerikanske præsidenter, men jeg synes fandeme, at han har kæmpet for nogle af de svære ting. Så han er jo på en måde en superhelt«.

Hvis I skulle være med i et band, hvilket skulle det så være?
Rikke: »Altså, hvis jeg nu var 18 år, og du spurgte mig, så ville jeg gerne have været Sheila E. på trommer i Princes orkester. Det var det sejeste. Hun sad med to store trommer og de højeste hæle og fyrede den af«.
Helle: »Korpige i Coldplay. Han er sgu da meget lækker, ham Martin«. 

Hvilken film har senest fået jer til at græde?
Rikke: Da jeg så ‘Amour’ forrige år, stortudede jeg. Det er en lillebitte historie, der viser et hverdagsbillede af nogle folk, der har været sammen i mange, mange år. Men det forfald, hun gennemgår, og den måde han støtter hende på, det er utroligt smukt beskrevet«.

Hvad ville I gerne være bedre til?
Helle: »Sprog. Det piner mig virkelig. Jeg støder hele tiden ind i, at jeg ikke er god nok til at formidle på et fremmedsprog«.
Rikke: »Sådan har jeg det også, men hvis jeg skal sige noget selv, så ville det være at lave ryatæpper. Det er jo et gammelt håndværk. Det kunne jeg godt tænke mig at dykke lidt ned i«.

Baum-und-Pferdgarten-SS15Baum und Pferdgarten SS15

 

Hvilken film ville I gerne have lavet kostumer til?
Helle: »Yves Saint Laurents film«.
Rikke: »Tom Ford-filmen ‘A Single Man’. Det kunne have været sjovt«.
Helle: »Det var også sådan en, man fældede en tåre til. Meget smuk film«.
Rikke: »Vi elsker Yves Saint Laurent og hele hans fortælling fra Nordafrika, og det formsprog han dyrkede dengang. Det er meget casual, men også elegant med silkesløjfer i halsene og store flagrende kjoler og tight bukser med vidde«.

Hvilken filminstruktør vil I gerne have til at lave kampagnefilm for jer?
Rikke: »Lars von Trier«.
Helle: »Jeg kan godt lide Martin Werner fra Bacon Copenhagen. Han er virkelig rå og sej og laver nogle fede ting. Der er altid en stor portion humor, og jeg kan godt lide hans stil«.
Rikke: »Det skulle helt klart være nogen, der kan se noget andet, som man ikke selv ser«.

Er der nogen sjove vaner, I har lagt mærke til hos hinanden?
Helle: »Når Rikke bliver stresset eller har tempo på, mens hun spiser tyggegummi, så går det virkelig stærkt. Så er det sådan dak-a-dak-a-dak-a-dak-a-dak. Så må jeg lige sige, ‘hey, slap lige af’«. 

Hvad er jeres værste vaner?
Helle: »Vi bruger mange penge. Er det vores værste vane?«
Rikke: »Næ, det er en skidegod vane. Det er der kommet meget godt ud af. De gange man har lavet de der syge investeringer, har man gjort det, fordi man står over for noget, man elsker med det samme, og som man kommer til at bruge resten af sit liv. Den følelse skal man bare rykke på«.

Læs også: Style Wise: Feminin sommer med hvide blonder

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af