Soulland viste nyt mod i Milano: »Styrken er at hylde det, der ikke er så korrekt«

Ny location, streetcastede skater-modeller, en pige i lineuppet og tøj, der turde stikke ud. Silas Adler og co. udfordrede sig selv og modekonventionerne i den italienske modehovedstad.

Soulland har altid hyldet de yngre storbymænd, der gerne vil se udvise modeoverskud, men samtidig ikke gider alt for meget pis. Alligevel føltes det forfriskende, da Silas Adler og co. i weekenden afholdt show i forbindelse med herremodeugen i Milano.

For der var skruet op for vovemodet, og Adlers skater-rødder stak tydeligere op ad mulden. Modellerne var lokale skatere, og tøjet turde blande lyserøde oversize beanies og gigantisk blomsterprint med en gul windbreaker under et jakkesæt og en lyserød plysjakke.

»Jeg vil måske ikke kalde kollektionen mere eksperimenterende, men den er i hvert fald lidt mere farverig end de seneste par sæsoner«, siger Adler.

»Vi brugte også en ny stylist denne gang, Julian Garner, som er moderedaktør på Fantastic Man, og hans approach var at style det på en lidt anderledes måde, fucke det lidt mere op og gøre det lidt mindre… Man er så forhippet på, når man starter et modebrand, at det skal være så korrekt og rigtigt. Jeg har fundet ud af, at styrken er lidt mere at hylde det, der ikke er så rigtigt og korrekt. Man må godt være lidt loose omkring det, og det fungerede rigtig godt«.

soulland_ss17_victorjones2 
Showet var en tilbagevenden til skatemiljøet på en mere tydelig måde. Hvorfor var det vigtigt for dig?
»Det er også en måde at tænke lidt anderledes i forhold til formidlingen af mode. Man har været afhængig af modelbureauer som en institution, hvor man ukritisk har givet en lille gruppe mennesker magten over, hvem det er, der skal være ansigter til det tøj, man gerne vil formidle. Det gør de jo også godt, men internettet gør også bare, at man kan komme uden om det. Du kan selv finde de kids på Instagram. Du behøver ikke have nogen, der kuraterer det udvalg for dig. Der er mange fede ansigter, som man slet ikke bliver eksponeret for i et traditionelt modelbureau-regi. Så det var den approach, vi valgte, og så har jeg min ongoing kærlighed til skatemiljøet og min kobling dertil, så derfor gav det mening at gå den vej, og så få en lokal kobling på det ved at bruge skate-kids fra Milano. For os var det en rigtig god måde at gøre det på«.

I havde en pige blandt modellerne denne gang, hvorfor det?
»Vi gjorde det også for lang, lang tid siden, og det var bare for at prøve det igen. Det er ikke, fordi vi laver pigetøj, men vi sælger meget tøj til piger. Nu var hun meget drenget stylet, men der er jo en tendens til at blande. Jeg tror, at de fleste piger blander herre-items ind i deres garderobe«.

soulland5 
Efter tre sæsoner som en del af London Collections Men rykkede Soulland igen teltpælene op og rykkede til Milano, hvor de arrangerede showet i samarbejde med butikken Inner. Modellerne stod linet op på gaden foran butiksvinduerne, hvor et blomstret Soulland-sæt blandt andet hang og skabte en direkte kobling til det, der blev præsenteret på gaden.

Adler havde nemlig valgt at give sit besyv med til en diskussion, der fylder meget i modekredse for tiden. Nemlig snakken om modeshowets fremtid, om det giver mening at vise tøj et halvt år før, det bliver sat til salg? Dør forbrugernes interesse for tøjet, før det overhovedet kan købes?

»For første gang prøvede vi at blande sæsonerne. Størstedelen var SS17, men så havde vi stylet det sammen med ting fra AW16 for at prøve at se, hvordan man kan imødekomme det opbrud, der er med klassisk modeformidling, hvor der går et halvt år, før de ting, kids’ne ser på Instagram, bliver tilgængelige. Det skaber et mærkeligt vakuum. Så vi prøvede at se, om det kunne fungere, hvis man blander det sammen«, siger Adler.

»Det er lidt for tidligt at analysere på det, men der var noget, der gav mening ved at kunne vise nogle ting, som en del af et show, som også hang i en butik lige ved siden af. Nu skal vi lige op til overfladen igen og trække vejret og så se, hvad vi skal lave næste sæson, om vi skal lave noget, eller om vi skal prøve at kommunikere på en anden måde, om vi skal til Milano igen, eller hvad der skal ske. Men der er ikke nogen tvivl om, at den helt klassiske med en catwalk, hvor der bliver vist noget, som kommer om et halvt år – der er noget ved den ligning, der ikke er vedvarende«.

soulland3 
Kommer I til at vise resten af SS17, før tøjet lander i butikkerne?
»Indkøberne og pressen ser det rundt omkring på messerne, og så kan vi jo præsentere nogle af de ting fra kollektionen, som vi ikke har vist nu, på en mere forbrugerorienteret måde, når de kommer i butikkerne. Der er mange ting, man gør, fordi systemet er sådan, og man glemmer lidt at stille spørgsmålstegn ved, om det er det, der giver mest mening. Mange af dem, der klarer sig godt og er gode til at kommunikerer, er dem, der gør tingene på en anden måde«.

Som hvem for eksempel?
»Supreme er et godt eksempel på nogen, der har et højt salg med ret lidt aktivering. Det har noget at gøre med at holde det tæt til kroppen. Nike launcher også ting tæt på, at de bliver tilgængelige«.

Føler du, at der er en demokratisering af moden i gang? Jeres show var jo også åbent for alle.
»Det er et ord, jeg selv har brugt. Det at man prøver at bryde op med hierarkiet, at man træder ud af rammerne. Mode kan bare aldrig blive helt demokratisk, for selv om man lukker sine døre op, så er der så mange koder, som mange mennesker, der møder op, ikke fanger. Men gæsteliste, front row, VIP og alt det der, det tror jeg ikke på«.

Se flere billeder fra og læs vores anmeldelse af Soulland-showet: Mænd må gerne gå i lyserødt

Fejl: Argumentet 'posts' er ikke sendt med