The Music

Det er åbenbart sæson for dansabel rockmusik. For kort tid siden sad jeg med Soulwax’ bud på, hvorledes den genre skal grejes, og nu er det så det seneste udspil fra The Music, der sidder i afspilleren. Udover blandingen af guitarbaseret rock og dunkende beats, er der dog ikke den store lighed mellem de to bands. Mens Soulwax leger en del med elektronikken, hælder The Music mere til den ligefremme og lidt alternative rock, og det skulle undre mig, om der ikke står flere plader med bl.a. Puressence og Placebo på drengeværelserne i Leeds.

Både musikalsk og energimæssigt spænder de bredt. Efter den massive groovy start, hvor de styrter fremad og virker næsten ustoppelige, får man en brat opbremsning med den højtidelige og lidt kedelige ballade ‘Fight the Feeling’. Hvorefter de, via en passage hvor Puressence’ influeren virkelig skinner igennem, stille og roligt igen får bygget op til en nyt dansablet højdepunkt; for til sidst at runde af med den storladne ‘Open Your Mind’, der næsten lige så godt kunne have været skrevet af U2 i 1988.

The Music er klart bedst, når de lader rytmerne få frit spil og lader dem drive musikken fremad sprudlende af energi. Resten er dog ikke dårligt men langt fra lige så interessant, heller. Så samlet set havner albummet et pænt stykke over middel.

The Music. 'Welcome to the North'. Album. Virgin.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af