The Academy Is…

Emo-genren er dramatisk, svulstig og smækfyldt af følelser. Forsangeren sjælekrænger sig ofte halvt ihjel, kompositionenerne får dramabarometeret til at bonne op i det røde felt, og koret smører ah-ah’er udover det hele. Nogle gange virker det, men ofte bliver genrens højstemte dramatik i længden lidt tam og forudsigelig, som for eksempel på andet album fra Chicago-bandet The Academy Is…

Forsanger William Becketts følelseskrængende vokal pakkes på stort set alle albummets numre ind i en forudsigelig vers-omkvæd-skabelon, bakkes op af kor og ender temmelig lunkent. Der er dog øjeblikke, som løfter sig fra mængden – for eksempel den afdæmpede vokal i ‘You Might Have Noticed’, hvor Beckett for en stund besinder sig og skruer ned for følelsesvokalen eller det aldeles fængende bas-groove i ‘Bulls in Brooklyn’. Desværre overmandes begge af overdramatiske omkvæd.

The Academy Is… albumdebuterede i 2005 med ‘Almost Here’ og lægger sig i samme felt som eksempelvis Fall Out Boy. Chicago-bandet befinder sig et stykke fra bands som Hüsker Dü og Fugazi, der introducerede emo-genren i en støjende indpakning. I forhold til sidstnævnte har det hele fået en overhaling med polish og et rundbarbering til skabelonen, og albummet står desværre tilbage som lige lovlig svulstigt og forudsigeligt.

The Academy Is…. 'Santi'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af