Women

Coveret til andet album fra canadiske Women prydes af et uklart sort/hvidt-fotografi, der tilsyneladende er taget i en snestorm. I bunden ses med gule blokbogstaver bandnavn og albumtitel. På mange måder fanger det perfekt Womens lyd, der raser og kratter, men gør det på en superstram bund.

Det vil være nemt at føje Women til kategorien af såkaldte lo-fi-revalister som No Age, Wavves m.fl., og nok larmer Women, men de er langt fra skødesløse og trækker i stedet tråde til stringent konceptualisering forbundet med postpunk. De rummer kompromisløsheden fra Crass, bizarro-faktoren hos hollandske The Ex og de eventyrlige eskapader hos This Heat på én gang, ofte med et nærmest hermetisk lukket resultat. Det her er ikke just et band, der har tænkt sig at gøre det nemt for lytteren. Men for den tålmodige er der rigelig belønning.

‘Public Strain’ er et sammenfiltret album, der vinder på at blive hørt i sin helhed – selv det ambiente instrumentalnummer ‘Bells’ passer på mystisk vis ind blandt rå guitarfræsere som ‘Heat Distraction’ og ‘Drag Open’. ‘Penal Colony’ kunne være endt som den smukkeste akustiske ballade men bliver så meget desto mere interessant ved at blive trukket i en anden retning af det rustne lydbillede. Det er kræs for dem, der kan lide, at det kradser lidt i øregangen.

Women. 'Public Strain'. Album. Jagjaguwar/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af