Turboweekend

Hvor vigtigt er det i grunden for en artist at genopfinde sig selv? Mange kunstnere bræger om kunsten i selvfornyelse, men oftest bliver det ved snakken. De danske drenge i Turboweekend har dog taget tyren ved hornene, og med musikalsk forvandling in mente har de kreeret ‘Bound’, der efter to succesfulde album prøver nye territorier af med både ep-format, gæstevokaler og et covernummer i form af Talking Heads’ ‘Heaven’.

Bas, trommer og synth styrer dog stadig slagets gang, men bandets ofte vanvittigt velfungerende dansegulvsappel er skubbet til side. Det er således et både skævt og tilbagelænet beat, der åbner ‘Drums in the Dark’, og hvad er det der toner frem? Blæsere! Tilvænning er påkrævet, men i lyset af Slaraffenklang-konstellationen virker Turboland faktisk ikke så ringe endda.

‘Lost and Found’s groovy bund er henrykkende, og bandet lever her op til den udforskende parole med eksperimenterende afstikkere indenfor både produktion, instrumentering og melodi. Anderledes forholder det sig dog på den funky ‘Now’, der med New Young Pony Clubs Ty Bulmer på gæstevokal fortsætter i samme stime som fortidens sveddryppende discorock.

Efterklangs Casper Clausen bliver på den lidt stillestående ‘Into the Pavement’ ganske overskygget af Silas Bjerregård, og frontmanden viser generelt endnu engang internationalt format med sin kraftfulde vokal.

‘Bound’ viser bestemt interessante takter, men mest af alt er det lyden af et band, der tør prøve sig selv af og lege med egne konventioner. Hvilket bestemt er en bedrift i sig selv.

Turboweekend. 'Bound'. Album. Egen udgivelse.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af