Ciara

Ciara har ofte været mere slagkraftig som singles lady end som albumkunstner. Dette selvbetitlede album er r’n’b-sangerindens femte, og har man allerede hørt singlen ’Body Party’ og dens vægtløse, sensuelle produktion af Mike Will Made It, har man hørt det bedste ’Ciara’ har at byde på. Trods det åbenlyse højdepunkt er albummet dog et af sangerindens stærkeste til dato.

Stemmen er ikke Ciaras største trækplaster. Den er lys, luftig, næsten tynd, men også smidig, og sjældent begiver den sig ud i overdimensionerede fraseringer. På den ensformige, trap-influerede ’Super Turnt Up’ forsøger Ciara sig med rap, men hun overlader heldigvis resten af mc-opgaverne til Nicki Minaj, hvis one-liners stjæler opmærksomheden på det trodsige klub-track ’I’m Out’.

Omvendt bider Ciara sig fast på ’Livin’ It Up’, også gæstet af Minaj, og ’Overdose’, der begge er glimtende dancepop-numre hvis lette, optimistiske udtryk passer bedre til sangerinden. Albummets hyldest til oralsex, ’Read My Lips’, en enkel produktion af Rodney ’Darkchild’ Jerkins med klaver og urværk-lignende synths, indeholder samtidig en af de mest sødmefulde vokaler Ciara har leveret, og det selv om tekstens vagina-som-mad-metafor er spinkel på grænsen til ikke-eksisterende.

Læs også: Nicki Minaj farvelægger Adidas-kampagne

På ’Where You Go’ duetterer sangerinden med sin forlovede, rapperen Future, hvis omtågede auto-tune-vokal sidder side om side med akustisk guitar og boblende blip-blop-lyde. Resultatet er både besynderligt og vellydende, men uforglemmeligt bliver det aldrig. Ligesom på hendes forrige udgivelser vil man på ’Ciara’ hellere vælge til og fra end at lytte fra ende til anden. Denne gang er udvalget heldigvis bredt og solidt.

Ciara. 'Ciara'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af