12 musikere, der står i uendelig gæld til Bowie

David Bowies aftryk på musikken gennem knapt et halvt århundrede er svær at overvurdere. Høj som lav har han, direkte såvel som indirekte, haft en finger med i spillet i langt størstedelen af den populærmusik, der er kommet ud i den vestlige verden. Det er svært at forestille sig, hvordan verden ville have set ud uden ham, men nogle navne af i dag er ekstra forgældede til ikonet. Vi bringer en kavalkade med 12 af hans nærmeste disciple.

1. Marilyn Manson og Nine Inch Nails

Den selvudnævnte God of Fuck har ofte omtalt David Bowie som sin uden sidestykke største indflydelse og har udtalt, at the thin white duke »ændrede hans liv for evigt«, i en skriftlig hyldest, bragt af Rolling Stone Magazine.

Og der skal heller ikke meget detektivarbejde til at gennemskue, hvor Manson fandt inspiration til især sit tredje album ‘Mechanical Animals’. Fra Mansons transformation til den intetkønnede, rødhårede alien Omēga, der skuler olmt ud fra skivens omslag til det distinkt glamrockede udtryk, albummet rådyrkede, er Marilyn Mansons måske mest populære udspil til dato også én lang tribut til hans største idol.

Men også Mansons tidligere mentor og producer Trent Reznor skylder David Bowie stor tak. Nine Inch Nails-frontmanden mødte Bowie på et tidspunkt i sit liv, hvor industrialrockeren kæmpede med narkomani og kunstnerisk udmattelse, men Bowie tog ham under vingen og inspirerede ham til at tage sig sammen. De turnerede heftigt sammen i midt-90’erne med David Bowies eventyrlystne album ‘Outside’ og NIN-gennembruddet ‘The Downward Spiral’ i ryggen. Reznors beundring af Bowie er ofte citeret i interviews og produceren samarbejdede med ham senere på singlen ‘I’m Afraid of Americans’.

Listen fortsætter på de følgende sider.  

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af