André 3000 om ny musik: »Mit fokus er der ikke, min selvtillid er der ikke«

André 3000 om ny musik: »Mit fokus er der ikke, min selvtillid er der ikke«
André 3000.

Tretten år er gået, siden OutKast brød op, og André 3000 og Big Boi gik hver til sit (på pladefronten, i hvert fald — på scenen genforenedes de blandt andet til en reunion-turné i 2014). Siden da har Big Boi begået tre soloalbum, mens hans makker i stedet har brugt tiden på masser af kreative a la carte-projekter, herunder filmindspilninger, produktioner og adskillige gæstevers (heriblandt et af årets ypperste på James Blakes ‘Where’s the Catch?’). Men et regulært soloalbum er det – trods fanbasens evindelige forventning – alligevel aldrig blevet til.

I et nyt interview i Rick Rubins ’Broken Record’-podcast udtaler André 3000 (alias André Benjamin) sig om soloaffæren og det album, der aldrig blev, og som tilsyneladende heller ikke er noget nær nogen støbeske.

»Jeg har ikke lavet meget musik,« indrømmer André. »Mit fokus er der ikke, min selvtillid er der ikke«.

Han fortæller Rubin, at han har rodet en del med det. »Jeg ville bare sætte mig ved klaveret, lægge min iPhone og optage det, jeg gjorde. Bevæge mine fingre rundt, og hvad der ellers ville ske. Jeg har ikke været motiveret til at lave et seriøst projekt. Jeg ville gerne, men det kommer bare ikke«.

OutKast-ikonet fortsætter med at forklare, at han har forsøgt at finde den rette hylde for sig selv og sin kreativitet – hvilket lyder betydeligt lettere sagt end gjort. »Jeg ved ikke engang, hvad jeg er,« konstaterer han. »Måske er jeg ingenting. Måske er min historie invaliderende på en måde. Så jeg prøver bare at finde ud af, hvad der får mig til at have det bedst lige nu. Det, der får mig til at have det bedst, er, når jeg laver de her forskellige slags instrumentelle ting. Det får mig til at føle mig mest rebelsk«.

Hør hele interviewet med André 3000 i ‘Broken Record’ herunder.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af