Roskilde Festival afslører, hvordan de satser på at samle 100.000 mennesker i 2021 – og lægger pres på politikerne

Roskilde Festival afslører, hvordan de satser på at samle 100.000 mennesker i 2021 – og lægger pres på politikerne
Roskilde Festival (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Om et halvt års tid vil Roskilde Festival samle over 100.000 mennesker til nordens største musikfestival. Det er planen, og i dag er 29 nye danske og internationale navne kommet på plakaten til 2021.

For at det ambitiøse mål kan nås, er der udviklet en større plan, der blandt andet inkluderer et såkaldt coronapas, hvormed gæster kan påvise, at de ikke er smittede med covid-19. Det fortæller festivalens direktør, Signe Lopdrup, til Politiken.

Her taler hun om, at Roskilde har »givet et løfte« til deres publikum om at vende tilbage i 2021 – og at festivalen regner med at »kombinere mange tiltag på en gang« for at få det til at ske.

Der er altså ikke så meget én stor løsning, men mere mange små greb, der skal få festivalen til at blive en realitet. Hvad betyder det så konkret?

Udover ovennævnte coronapas indebærer det, ifølge Signe Lopdrup, at Roskilde vil »screene gæsterne, smitteopspore effektivt ved at gøre billetterne personlige og lave andre former for adfærds- og hygiejnetiltag«, udtaler hun til Politiken. Derudover nævner direktøren for festivalen også lyntest som »et afgørende værktøj« for at gøre begivenheden smittesikker.

Men dén omfattende sikkerhedsplan er ikke det eneste middel, Roskilde Festival bruger for at få grønt lys til 2021. Der bliver nemlig også lagt pres på politikerne.

I Politiken appellerer Signe Lopdrup således til myndighederne om et tættere samarbejde – det sker i et debatindlæg, der også er underskrevet af centrale aktører på scenen, der blandt andet tæller repræsentanter fra Tinderbox og NorthSide, Skanderborg Festival samt direktøren af selskabet LiveNation.

Dette er altså på sin vis en tretrinsraket af en offensiv fra Roskilde Festival: Først annoncerer man en masse navne og viser dermed, hvor alvorligt man tager ambitionen om at holde festival i 2021. Derefter afslører men en meget ambitiøs plan for, hvordan man vil minimere smittefaren. Og til sidst lægger man pres på politikerne og appellerer til opbakning, så løsningerne kan manifestere sig.

Politiken fortæller dog, at Sundhedsstyrelsen ikke vil kommentere sagen, samt at Kulturministeriet har meldt ud, at det er for tidligt at vurdere, om der kan afholdes festivaler i juni – og at det afhænger af smittesituationen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af