Dua Lipa svarer igen på anklager om antisemitisme: »Falske og forkastelige beskyldninger«

Dua Lipa svarer igen på anklager om antisemitisme: »Falske og forkastelige beskyldninger«
Dua Lipa. (Foto: Hugo Comte)

Dua Lipa har kritiseret en avisannonce i New York Times, hvor hun selv og model-søstrene Bella og Gigi Hadid bliver beskyldt for antisemitisme på baggrund af deres solidaritet med Palæstina.

Annoncen blev bragt i avisen over weekenden og var købt og betalt af rabbineren Shmuley Boteachs jødiske organisation World Values Network. Annoncen hævdede blandt andet, at Lipa og Hadid-søstrene »anklagede Israel for etnisk udrensning« og forsøg på at ødelægge den jødiske stat.

Dua Lipa afviser anklagerne på det kraftigste på sociale medier: »Jeg afviser de falske og forkastelige beskyldninger, der blev bragt i dag i New York Times-annoncen, købt af World Values Network. Det her er prisen, man betaler for at forsvare palæstinensiske menneskerettigheder mod en israelsk regering, hvis handlinger i Palæstina stemples som forfølgelse og diskrimination af både Human Rights Watch og den israelske menneskerettighedsgruppe B’Tselem«.

»Jeg tror på, at alle – jøder, muslimer og kristne – har ret til at leve i fred som ligeværdige borgere i den stat, de vælger. World Values Network bruger mit navn på skamløs vis til at promovere deres grimme kampagne med løgnagtigheder og åbenlys misrepræsentation af hvem jeg er og hvad jeg står for«, skriver hun videre og afslutter:

»Jeg står i solidaritet med alle undertrykte mennesker og fordømmer enhver form for racisme«.

Dua Lipa er ikke den første musiker, der støtter op om Palæstina. Folk som Rihanna, Rage Against the Machine og Halsey har alle opfordret til, at volden skal ophøre.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af