Shop med omtanke

Blomster, blomster, blomster: Florist Christian Ravnbak hjælper dig i gang

Har du styr på dine boheme-romantiske blomsterbuketter?
Blomster, blomster, blomster: Florist Christian Ravnbak hjælper dig i gang
Blomsterdekoratør Christian Ravnbak

De seneste år har blomster virkelig oplevet en revival – først i modebilledet og senere i indretningen – en fælles fetisch, der langt fra er afblomstret. 

På Instagram boomer det med billeder af boheme-romantiske blomsterbuketter. På Netflix huserer en britisk blomster-pendant til ‘Den Store Bagedyst’ (!). Og når vi rammer juni, kan du bide spids på, at en horde af mennesker igen valfarter til blomsterengen ved Selinevej på Amager for at plukke buketter af valmuer, morgenfruer, margueritter og kornblomster.

Men hvad nu hvis man endnu ikke rigtigt har fået styr på det der med blomster derhjemme? Og jeg snakker ikke om de der buketter, man ser i hvidt-og-slidt-blomsterforretningerne – bundet helt stramt og med en eller anden overraskelse i sølv. Nej, de der tilsyneladende tilfældigt samlede buketter, der ligner barndom, sommer og kærlighed. 

Jeg skriver til Christian Ravnbak – den 21-årige blomsterdekoratører, hvis vilde, ufriserede buketter, kan findes på blandt andet Apollo Bar, Atelier September og The Apartment. Og som i 2018 stod for blomsterne i pop-up-butikken September-December, han, Caroline Bille Brahe og Mathias Mentze stod bag. Hvordan gør man? Hvad er in? Og hvorfor skal vi overhovedet hive blomster ind i hytten?

View this post on Instagram

🦢

A post shared by Christian Ravnbak (@christianravnbak) on

Blomster i en evighed

Det fortæller Christian Ravnbak, der er én af Københavns hotteste blo

»Tørrede blomster. Noget, der holder i en evighed«, svarer Christian Ravnbak, da jeg spørger, hvad der er oppe i tiden, når det kommer til blomster. Evighedsbuketterne, der virkelig var en ting sidste år, er stadigvæk mere end almindeligt in, siger han. 

»De tørrede blomster fungerer rigtig godt til vores hverdag. De passer ofte farvemæssigt ind i vores meget bare hjem. Og så tror jeg, de er gode, når vi skal købe noget med forholdsvis god smag i munden. Det lyder godt, og det er så utroligt komfortabelt, at det bare bliver ved med at se pænt ud«, siger han.

Christians Ravnbaks egen blomsterfascination henter imidlertid ikke den store interesse i døde blomster. De skal være så friske som overhovedet muligt. For det var sådan, han forelskede sig i dem, fortæller han. 

»Jeg har arbejdet for Camilla Plum en del år, og det var på Fuglebjerggaard det hele rigtig startede. Haven der var mit et og alt. Dens kompromisløshed og fuldstændigt overdådige facon blev jeg smask forelsket i. Stoltheden og arbejdet, der blev lagt i den have, var så tungt og til tider uoverskueligt, at man havde lyst til at give op. Men det, at kunne gå ud og plukke violfrøstjerner og alverdens overdrevene georginer, gjorde arbejdet det hele værd. Og det er stadig den have, der giver mig pusten igen, hvis jeg sidder lidt fast«, skriver han.

Bæredygtige blomster

Ligesom bæredygtighed er blevet et buzzword i modeindustrien, er der også kommet fokus på mere bevidst forbrug og produktion af blomster. 

»Blomster- og modeverdenen er to verdener, der tilsyneladende er meget påvirket af hinanden. Der er kommet meget større fokus på økologiske blomster. Og jeg tror, det handler om, at man søger noget ægthed og oprindelse; noget gennemsigtighed hvad angår blomsternes historie«, siger han og fortsætter:

»Det lader til gengæld til, at blomster for tiden ikke nødvendigvis behøver at ligne sig selv naturligt, hvilket jeg synes er en skam. Det er lidt for sløvt til min smag«, siger han og fortæller, at bæredygtige blomster kan se ud på mange måder.

View this post on Instagram

🖤

A post shared by Christian Ravnbak (@christianravnbak) on

»Det er meget indlysende i virkeligheden: Pluk dem selv. Køb blomster i sæson. Og hold dig fra absurd eksotiske blomster og planter, der ser ud til at komme langt fra vores breddegrader – de er sjældent gode for klimaet«, siger han. 

Selv køber Christian Ravnbak sine blomster hos sin ven Gitte i Stalks and Roots i Torvehallerne, der er »det bedste sted at hente blomster i byen«. Og da jeg spørger ham, hvorfor han mener, at folk skal bringe blomster ind i deres hjem, er det svært at finde en enkelt årsag. 

»Årh, der er en million grunde. Men lad mig komme med to. Der er både det, et det er så utrolig overskudsagtigt at have noget så smukt i sit hjem. Det er ovenud nydelse. Og så er der hele ritualet omkring dem. Vasen. Vandet. Blomsterne. Saksen. Pyha«. 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af