Shop med omtanke

Her lægger Andreas Odbjerg sine penge: »Jeg ejer en guitar, en computer og en campingvogn. Det er sådan set det«

Hvis penge ikke var en begrænsning, ville sanger og sangskriver Andreas Odbjerg lave et musik-akademi i en kæmpe villa i København.
Her lægger Andreas Odbjerg sine penge: »Jeg ejer en guitar, en computer og en campingvogn. Det er sådan set det«
Sanger og sangskriver Andreas Odbjerg.

Hvis man er i tvivl, om man skal give en drink eller ej, så er svaret rimelig simpelt: Giv den drink. I hvert fald hvis man spørger sanger og sangskriver Andreas Odbjerg, der lever ud fra devisen om, at det hele jo nok går.

Når han kører kortet, er det derfor ikke så sjældent med et lidt kortsigtet formål for øje – en taxatur, en burger, en bajer – fortæller han over telefonen fra Bornholm, hvor han er for at skrive nye sange med Luca Stereo. Men derudover ejer han stort set ingenting.

Her fortæller han, hvor han lægger sine penge, og hvad de oftest går til.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er det seneste, du har købt?

»Det var et par blomstrede satin-bukser, som jeg skulle bruge til noget video-content til min næste single, der er optaget nede i en bankboks fyldt med penge og pels. Jeg fandt bukserne nede i Episode, hvor de bare hang der som en rigtig træt guld, der ikke er blevet pudset længe. Folk kan måske godt huske Nuser-boksershorts-moden. Helt forfærdelig. De kravlede op over alt. Men som bukser fungerer det. De er pisselækre at have på, og så kan jeg godt lide at se lidt ekstravagant ud«.

Hvad er dit bedste køb nogensinde?

»Det er svært. Det man har brugt mest er vel på én eller anden måde de bedste køb. Men det er også lidt nogle kedelige ting som ens telefon eller computer. For mig er det bedste køb nok i virkeligheden den der taxatur hjem fra byen, når jeg har allermest brug for det«.

»Men jeg har har lige købt noget, jeg kunne forestille mig bliver mit bedste køb nogensinde. En campingvogn. Jeg sad med min kæreste i Amsterdam, da jeg så, at Brian Lord Siva lige havde købt én med sin kæreste, og så tænkte jeg: Det kommer til at ske. Jeg ejer ingenting, så det er faktisk en ret stor ting for mig at have investeret i den. Tanken er, at den skal bruges lidt som studie og på at køre ud og se nogle fede steder. Jeg kan ikke så godt lide at sove i telt på festivaler, så der tænker jeg, at jeg kan ligge nede i campingvognen og spille playstation og se Tour de France og så bare gå op og høre musik engang i mellem. Og så er jeg helt syg med at se cykelløb, så der vil den også være perfekt. Så kan man parkere den i regnvejret og se de stærke mænd med mudder i hovedet komme tonsende forbi«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Spiller bæredygtighed en rolle for dig?

»Jeg køber som udgangspunkt alt mit tøj på genbrug. Det er fedt at finde noget, der på en eller anden måde skiller sig ud, og som ikke koster mange flere penge, end jeg har. I virkeligheden ville jeg ønske, at jeg kunne sige noget dybt om, hvordan det handler om bæredygtighed, miljø og klima. Og det spiller klart en rolle. Men jeg stoler på, at de fornuftige mennesker, der har brugt mere tid på at sætte sig ind i tingene, udtaler sig bedre om det, end jeg gør«.

Har du nogen laster på det område?

»Uuuh, det er sgu nok kød. Jeg er ikke vegetar, lad mig sige det sådan. Det er ikke, fordi jeg udelukkende lever af bøffer. Men altså, man kan godt se på mig, at jeg er fra Nordfyn og ikke har været helt klar til at lægge mine vaner om«.

Hvad er det dummeste, du har brugt penge på?

»Adgang til Fie Laursens OnlyFans. Det er ikke rigtigt. Men det ville sgu være ufatteligt dumme penge. Mine dummeste køb er altid sko, jeg ikke kan passe. Det er sket mange gange. Min højre fod er meget større end min venstre fod. Og jeg har bare ikke accepteret, at de skal have to forskellige størrelser«.

Hvilke former for forbrug kan bringe dit pis i kog?

»Madspild. Der har kørt nogle reklamer for sådan nogle mad-konkurrencer i USA, hvor tykke mennesker sidder og smører sig selv ind i mad. Det får alt til at vende sig i mig. Men igen … forbrug er en stor ting. Hvor mange penge bruger man ikke på at lave våben? Så hvis man skal op på den store klinge, så er det nok ting, der er lavet til at dræbe folk, der er mest hul i hovedet«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Går du op i mode?

»Det er ikke noget, jeg på den måde dyrker. Altså, jeg læser ingen modeblade, følger ikke nogen på grund af deres stil og kommer altid i en værre kattepine op til at skulle have taget billeder eller lavet video, fordi jeg ikke rigtigt aner, hvad jeg laver. Men jeg tænker da over, hvad jeg tager på. Jeg kan godt lide at skille mig ud med noget lidt mærkeligt tøj. Min mor syer og har altid syet en masse syret tøj, så det er nok en fascination, jeg har hjemmefra«.

Hvad tænker du er særligt ved din generations forbrugere?

»Jeg tror, vi bruger rigtig mange penge på digitale abonnementsløsninger som Netflix, Spotify, Dropbox, Playstation Now og Fitness World. Det er lidt abonnementernes tid – hvilket jo i sig selv ikke er fysiske genstande. Ellers tror jeg, at unge mennesker bruger lige så mange penge på stoffer, som de altid har gjort«.

Hvad bruger du flest penge på?

»Mad. Både hjemme og ude. Jeg sparer overhovedet ikke, når det kommer til, hvad jeg spiser. På en almindelig hverdag kommer jeg vel hjem omkring halv seks, og så laver jeg nok mad indtil kl. 20. Så det er ikke bare noget, jeg bruger mange penge, men også virkelig meget tid på«.

Hvad karakteriserer dine forbrugsvaner?

»Mit forbrug er meget kortsigtet. Det er meget taxature, mad, drinks og en trøje til om to timer. Ellers har jeg ikke rigtigt nogen ting. Jeg ejer en guitar, en computer og en campingvogn. Det er sådan set det, jeg har, udover mit tøj. Jeg har ingen køkkenting, og jeg ejer ikke et møbel. Det er heldigt, jeg bor sammen med min kæreste. Ellers skulle jeg skære kød med mine bare hænder«.

Er der noget, du vil anbefale andre at bruge penge på?

»Jeg har altid brugt mine penge ud fra en devise om, at jeg sgu nok finder ud af det. Hvis jeg pludselig er på røven, så er det sådan, det er. Det skifter lige pludselig. Men det, jeg vil sige, er, at hvis man er i tvivl, om man skal give en drink eller ej, så synes jeg, man skal give den drink«.

Har dit forbrug ændret sig med alderen?

»Altså, jeg har jo fået flere penge, så i den forstand bliver man jo også lidt mere rundhåndet. Men det er sgu meget på de samme ting. Jeg har altid brugt mange penge på mad – det var bare dårligere mad, da jeg var yngre. Men ellers tror jeg, at min campingvogn er et meget godt signal om, at jeg langsomt begynder at tænke over, at penge – hvis man bruger dem fornuftigt – kan give værdi i det lange løb«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er dit næste køb?

»Jeg har en rengøringsdame, som kommer i morgen. Så det er nok næste udbetaling. Det er en beslutning, vi har taget, fordi ingen af os gider gøre rent. Min kæreste formår bare at gøre det på trods, hvilket jeg ikke gør. Det vil sige, at jeg ender med at få det dårligt over det, og derfor vil jeg hellere betale mig fra det. Så det var en investering i god stemning«.

Hvis man ser bort fra prisen, hvad vil du så allerhelst eje?

»En k-æ-m-p-e villa i København, som jeg kunne lave til 2-værelses lejligheder med det fedeste øvelokale i kælderen. Jeg vil gerne lave et akademi for unge mennesker, som kan være med til at diktere en kulturel dagsorden. I lejlighederne ville jeg indlogere en masse kæmpe talenter, der ikke har ressourcerne til at komme i gang. På den måde kunne jeg investere i dem – og være med til at udvikle dem – ved at give dem et sted, hvor de kunne lege«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af